NRK Meny
Normal

Advarer mot svært glatte veier

En kvinne ble kjørt til Haukeland sykehus og tre til legevakten etter en trafikkulykke. Bruk av sommerdekk kan nå være risikofylt.

piggdekk

PÅ TIDE Å SKIFTE: Det blir nå meldt om temperaturer ned mot null grader nattestid i Hordaland. Lørdag morgen var det glatte veier, og det er snart på tide å skifte om til vinterdekk. Illustrasjonsfoto.

Foto: Frank Gøran Nordheim / NRK

To biler kolliderte på Totlandsvegen i nærheten av Myrdalsvatnet. Ulykken ble meldt like etter klokken 9 lørdag morgen. Totalt var det fire personer involvert.

– Den ene bilen skal ha klart å komme i motsatt kjørefelt. Brannvesenet advarer mot glatte veier i området, sier Bjarte Rebnord, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Både brannvesenet, politi og ambulanse rykket ut til stedet.

Glatte veier

– Det er blitt meldt om glatte veier i morgentimene, og vi har derfor vært ute å strødd flere steder, sier Hanne Norheim trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Hun opplyser også at folk burde være forsiktig der de vet det har vært minusgrader.

Det er bilførerens ansvar å sikre at kjøretøyet har tilstrekkelig veggrep. Noen byer i Norge, deriblant Bergen har gebyr for kjøring med piggdekk.

For Sør- og Midt Norge må piggdekk eller kjettinger brukes i perioden fra 31. oktober til første mandag etter 2. påskedag, såfremt føret tilsier at det er nødvendig, heter det på NAF sine hjemmesider.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.