- Turbulensen kan gi Lyn et kick

- Brann skal være veldig skjerpet for å klare å ta med seg tre poeng mot Lyn.

Kent Bergersen

LEDER IKKE LAGET MOT BRANN: Kent Bergersen er uønsket i Lyn-leiren. Det er vel ofte slik klubbene gjør istedenfor å stramme opp spillerne, mener NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Magnus Johansson

Magnus Johansson.

Foto: NRK

Det mener NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson. Han tror Lyn-spillerne mandag kan øyne nye muligheter, og dermed få ut noe de ikke har klart hittil i sesongen.

- Det har vært veldig mye turbulens i Lyn. men det kan gjøre at spillerne ser nye muligheter og gi dem et energikick. Jeg tror Brann skal være veldig skjerpet om de skal klare å ta med seg tre poeng, sier Johansson.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX
- Vi må være proffe

Brann-trener Steinar Nilsen vet også at trenerskifter ofte gir klubber en opptur. Men han er usikker på effekten det vil få i Lyn-leiren.

- Det er til og med skrevet oppgaver og gjort sturdier på slike typer saker. Det kan gi kortsiktig effekt, men også fungere dårlig over tid. Det er helt umulig å si hvordan det slår ut. Jeg forventer ingen revolusjon, verken når det gjelder spillestil eller andre ting, sier Nilsen til BA.

Brann-treneren feier han unna alle innspill om at Lyn blir et lett bytte.

- Det er nettopp når man begynner å tenke slik at man får problemer. Nå må vi være proffe og gå til denne kampen slik vi ellers forbereder oss, sier Nilsen til Brann.no.

Bunnlag med stor B

Lyn har bare funnet en eneste kamp på 19 forsøk denne sesongen. Men ni uavgjorte oppgjør gjør at klubben fra Oslo vest har skrapt med seg 12 poeng. Det er fem poeng bak Bodø/glimt og Strømsgodset som ligger på 14. og 15. plass.

Dette sa Lyn-direktør Erik Langerud til NRK i lørdag:

Video nsps_upload_2009_8_1_19_21_19_1564.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

På sin egen hjemmeside skriver Lyn at denne sesongen har utenomsportslig uro for en gangs skyld gått ut over prestasjonene:

«For Lyn har det vært en tøff sesong så langt, og mye utenomsportslig uro har vært med på å prege klubben hittil. Selv om Lyn er en klubb som er "vant" med uro har det tidligere ikke gått utover de sportslige prestasjonene, men nå er det tøffere enn på lenge å holde med klubben. »

- Klubbens siste mulighet

- Hvordan påvirker slik uro spillerne?

- Det har jo først og fremst vært økonomiske problemer Lyn har slitt med. At man ikke har hatt penger til å betale spillerne. Trenerskiftet har kommet mer som et krav de siste ukene. Det er vel ofte slik at klubbene ser på et trenerskifte som en siste mulighet, istedenfor å stramme opp spillerne, mener Johansson.

LES OGSÅ: Lyn og Bergersen snart enige | Bergersen kom på Lyn-trening | Lyn: Vi ønsker et skifte | - Like godt først som sist | Kent Bergersen sparket fra Lyn