«Mr. Fyllingen» er død

Ove Helgesen er død, 70 år gammel. Han fikk tilnavnet «Mr. Fyllingen» og stod sentralt i det som skjedde i Fyllingen Idrettslag i Bergen gjennom 50 år.

Ove Helgesen

HEDRET: Ove Helgesen (midten) får utdelt Nikken-prisen under cupfinalen i fotball mellom Molde og Rosenborg i fjor. Fotballpresident Yngve Hallén tv.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Ove Helgesen startet sin karriere i Fyllingen allerede tidlig på 1960-tallet. Han var trener i klubben og hadde dessuten utallige tillitsverv. Ikke minst var han sentral i storhetstiden på 1990-tallet.

Ove Helgesen var leder for Fyllingen Fotball da klubben spilte i toppserien med spillere som brødreparet Per Ove- og Inge Ludvigsen på laget. Høydepunktet var å få spille Europacup-fotball mot Atlético Madrid.

Men Ove Helgesen var også en forkjemper for breddeidretten. Han var også lærer på Ortun skole i Fyllingsdalen helt frem til sin død. Det var Bergensavisen som først skrev om at «Mr. Fyllingen var gått bort.»

– Dette er utrolig trist. Ove betydde nesten alt for Fyllingen. Han startet på trener- og ledersiden i 1962/63-sesongen. Da hadde vi bare ett A-lag. Da bydelen begynte å vokse, flyttet han aktiviteten til Varden hvor den fortsatt er i dag, sier Odd B. Hansen til avisen. Han var selv mangeårig fotballeder i Fyllingen.

Sentral i norsk idrett

Ove Helgesen var også en kjent profil i den norske idrettsbevegelsen generelt. Han har blant annet vært medlem i Statens Idrettsråd og medlem og leder av Idrettens Kontaktutvalg.

I fjor fikk han «Nikken-prisen» av Norges Fotballforbund for sin livslange innsats for Fyllingen IL og norsk fotball. I 2000 ble han tildelt Idrettsrådets hederspris for sitt arbeid til beste for norsk idrett.

– En bauta

– Han har vært en bauta i fotballen i Hordaland i en mannsalder. Han har vært en av de aller største profilene så lenge jeg kan huske. Han hadde store tunge verv som frivillig både i kretsen og i forbundet. Det er uendelig trist at han har gått bort, sier daglig leder i Hordaland Fotballkrets, Knut Berge til BA.

Ove Helgesen var kreftsyk den siste tiden.