NRK Meny
Normal

Norsk film til filmfestivalen i Berlin

Den norske filmen «Mot Naturen» kom gjennom nålauget og er ein av filmane som kan vinne pris under den prestisjefylte filmfestivalen i Berlin.

Fra Mot naturen

TIL BERLIN: Ole Gievær og «Mot Naturen» skal til filmfestivalen i Berlin.

Foto: Filmweb

I helga er det premiere på den norske filmen, og aldri før har ein norsk regissør bydd så mykje på seg sjølv i ein film. I dag blei det klart at filmen kan vinne pris på ein av verdas største filmfestivalar.

Filmen blei nyleg vist under filmfestivalen i Toronto der den hausta strålande kritikkar. Laurdagen hadde filmen ei fullsett programvisning, etterfølgt av spørsmål.

Spelar hovudrolla sjølv

Ole Giæver spelar sjølv hovudrolla som Martin, ein familiefar i midten av 30-åra som slit med A4-livet. Helga brukar han til å reise på fjellet for å samle seg, og publikum får høyre alt han tenkjer.

Tankar mange ville skamme seg for å tenkje. Både om kona Sigrid, faren, jobben, livet, døden og mykje anna.

På kino verda rundt

Nyleg blei det klart at den Bergensproduserte filmen også skal på kino fleire stader rundt i verda. For allereie før filmen har hatt premiere i Noreg, er det klart at filmen blir selt til ei rekke andre land.

Etter det NRK erfarar skal filmen på kino i Danmark og Tsjekkia, medan USA, Frankrike og Benelux-landa står for tur. Regissøren sjølv er meir tilbakehalden.

Til helgen er det premiere på den norske filmen Mot naturen.

Siste video

Bilder med tillatelse fra TV2
Hovedfeltet på vei opp Laksebakken under sykkel-VM søndag 24. september
Se innspurten fra U23 rittet - bilder med tillatelse fra TV2