NRK Meny
Normal

–Det är vackert så det förslår

Livet i 1. divisjon byr på nye steder og ukjente stadioner for Brann-trener Rikard Norling og spillerne hans. Svensken gleder seg stort til å besøke Ulsteinvik på mandag.

Brann-treneren syns det er stas å se nye stadioner og steder.

GLAD I Å SE NYE STEDER: Brann-trener Rikard Norling ser frem til å besøke Ulsteinvik og andre for ham ukjente steder i år.

Blåkledde Hødd, som sensasjonelt slo Brann i cupens semifinale i 2012, har hatt en identisk start på sesongen som rødtrøyene.

Fasiten så langt er seier over Strømmen, uavgjort mot Fredrikstad og fire poeng.

– En stor utfordring

Hødd - Brann

FORRIGE MØTE: Fredrik Nordkvelle og Brann gikk på en stygg smell sist rødtrøyene spilte mot Hødd på Høddvoll. Lysluggen spiller nå for Odd.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Kampen på mandag blir en stor utfordring. Hødd har begynt bra, og vi forbereder oss etter beste evne, sier Brann-trener Rikard Norling diplomatisk.

I 2014-sesongen fikk Norling mye kritkk for stadig å rokere på laget. Også i starten i år har det vært mye forandringer, men svensken forteller at det er et uttalt mål å i «sette en ellever».

– Fordelen i år er at jeg kan spillermaterialet og vet hva jeg setter inn i de respektive posisjoner på en helt annen måte enn jeg gjorde i fjor, sier Norling.

Mener forskjellen er liten

Treneren mener hittil at forskjellen på eliteserie og 1. divisjon ikke er så veldig stor.

– Alle lag vil slå Brann, slik er det uansett divisjon. Slik sett er det ingen forskjell, sier Norling.

Kristoffer Larsen, Jakob Orlov, Kasper Skaanes og Erik Huseklepp jubler

VIL HA MER JUBEL: Erik Huseklepp & co jakter sesongens andre seier.

Foto: Bildbyrån / Digitalsport

Bortekampen på Høddvoll er ofte fryktet blant motstanderne, ikke minst på grunn av de tidvis svært utfordrende værforholdene i forblåste Ulsteinvik.

For Norling og mange av spillerne blir mandagens kamp det førte møtet med Hødd. Av de som er aktuelle for mandagens kamp, er det kun Erdin Demir, Erik Huseklepp og Kristoffer Larsen som spilte i den famøse semifinalen i 2012, hvor Brann tapte 3-1. Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen så elendigheten fra benken.

Glad for å få sett seg rundt

Den svenske Brann-treneren innrømmer gjerne at han ikke vet stort om banen som møter laget på mandag, og Branns nye tilværelse i 1. divisjon gjør at det blir mange nye steder og stadioner i år.

– Du får sett deg rundt?

– Ja, och det är inte fy skam! För vackert så det förslår, det är det!

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås