«Bjørnøya» på kinotoppen

Dokumentarfilmen er blitt publikumsuksess. Nå har brødrene Wegge vært tilbake i Bergen for å utføre et etterlengtet stunt.

I dokumentarfilmen «Bjørnøya» møter vi de tre brødrene Inge (28), Markus (26) og Håkon Wegge (22). Sammen sluttet de i jobbene sine og hoppet av A4-livet, for å leve ut drømmene sine.

UTFØRER NYTT STUNT: Brødrene Inge, Markus og Håkon Wegge er tilbake i Bergen for å utføre et stunt de har hatt lyst til å gjøre lenge.

Bjørnøya

DROPPET A4-LIVET: Wegge-brødrene sluttet i jobbene sine og tilbragte to måneder på Bjørnøya.

Foto: Tour de Force

I dokumentarfilmen «Bjørnøya» møter vi de tre brødrene Inge (28), Markus (26) og Håkon Wegge (22). Sammen sluttet de i jobbene sine og hoppet av A4-livet, for å leve ut drømmene sine.

– Vi ville sette av tid til å leke sammen over tid. Vi ville fordype oss, og skape et eventyr utover de aktivitetene vi er så glad i, sier Markus Wegge.

I april i fjor reiste de tre brødrene ut på en spesiell utflukt til Bjørnøya i Barentshavet. De skulle utforske naturen, og aller mest bølgene langt til havs. Det var et miljøprosjekt, et brødreprosjekt og et drømmeprosjekt.

To måneder på Bjørnøya ble til en kinodokumentar. I helgen hadde dokumentarfilmen premiere på norske kinoer og allerede har over 5000 sett filmen.

– I første omgang var det ikke så viktig hva vi gjorde, så lenge vi dro på en lengre tur sammen, oss tre brødrene, sier Håkon Wegge.

Stunt på Fløyen

Wegge-brødrene stunt

STUNT: Her balanserer Markus Wegge på line ved Fløyen.

Foto: Mikal Olsen Lerøen / NRK

Nå er brødrene tilbake i Bergen for å utføre et nytt stunt, et vågestykke de lenge har tenkt på å utføre.

Stuntet går ut på å kjøre longboard ned Fløyen, samtidig som storebror Markus balanserer på en tynn line rett over.

– Lykke finnes bare i øyeblikk, det er viktig å få mange av dem, sier Håkon Wegge, mens de gjør seg klar for stuntet.

Resultatet av stuntet kan du se i filmen over.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørnøya

FULGTE DRØMMEN: Brødrene Wegge fulgte drømmen til Bjørnøya i Barentshavet, et stykke sør for Spitsbergen. Sammen ville de surfe et sted ingen hadde surfa bølgene før.

Foto: Filmweb

Vil inspirere

Nå håper brødrene Wegge at deres drøm vil inspirere andre.

– For oss er det naturlig å ha friluftslivdrømmer og turdrømmer. Det er viktig å ha drømmer, å lytte til sitt indre, sier Markus Wegge.

Og for de som blir inspirert av dokumentaren «Bjørnøya» til å følge sine drømmer, så deler de her den viktigste erfaringen de fikk etter turen:

– Det er jo slik at når man stikker vekk i en uke, så får man dask når man kommer hjem. Men er man borte i to måneder, så får man bare klem, sier Håkon Wegge og ler.