NRK Meny
Normal

«Alle» støtter Trude Drevland

I dag holdt Bergens ordfører Trude Drevland en redegjørelse for gruppeledere og presse på rådhuset i Bergen. Nå strømmer støtteerklæringene inn på ordførerens Facebook-side.

Trude Drevland Facebook
Foto: Facebook / Faksimilie

Det har stormet rundt Trude Drevland de siste ukene etter skipsdåpen 17. mai. Hun har vært sykmeldt siden 5. juni og fortalte at hun fortsatt vil være sykmeldt i en periode.

Under pressekonferansen i dag fortalte Drevland også om de personlige utfordringene hun har hatt de siste årene.

Hun har også lagt ut redegjørelsen på Facebook, og nå strømmer støtteerklæringene på, bade fra kjente og ukjente.

Eivind Bjarnoll skriver dette:

– Jeg så på tv og du gjorde en fantastisk jobb og kom med en fin forklaring. Slapp av med god samvittighet og kom tilbake når du føler for det, du har hatt det veldig tøft med å takle det hele. Du er en fantastisk ordfører og jeg tror jeg har mange med meg når jeg skriver at du er en av de beste som har vært. Noe mer entusiastisk menneske skal vi lete lenge etter!

Roald Valle er en av mange som følger opp:

– Dette var svært tøft gjort! Jeg stemmer nok ikke ditt parti, men det bør ikke være større krav til ordførere i Bergen enn at også de kan være ekte mennesker. Stå på og velkommen tilbake!

Bård Arve Havneraas sier det slik:

Hørte deg på radioen, Trude. Ble både rørt og imponert. Du har min fulle støtte!
God bedring!

Dette er Sunni Lødøen sine ord til Trude Drevland:

Du var så ærlig og ekte i din fortvilelse. Du er et eksempel på å fremstå ved å si realiteten på en klar måte. Kom tilbake – Bergen trenger deg!!!

Fortsatt sykmeldt

Trude Drevland har vært sykmeldt siden 5. juni og fortalte i dag at hun fortsatt vil være sykmeldt i en periode. Hun mener at den belastende perioden ikke har gått utover hennes gjerning som ordfører i Bergen og ser frem til å komme tilbake etter sommeren.

Trude Drevland snakker om den vanskelige tiden.

SNAKKET UT: Ordfører Trude Drevland under pressekonferansen i Bergen.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik