NRK Meny
Normal

– Vil ha en grønnere by

Byluftlisten, Venstre og Kristelig Folkeparti skal samarbeide om politikken i Bergen i fremtiden. Gjennom å støtte byrådet ønsker de å skape en grønnere by.

Marita Moltu

TILBYR SAMARBEID MED BYRÅDET: Marita Moltu fra Kristelig Folkeparti var en av dem som deltok på pressekonferansen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

De tre opposisjonspartiene var svært hemmelighetsfulle før pressekonferansen som startet på Bergen rådhus tirsdag formiddag.

Byrådet bestående av Fremskrittspartiet og Høyre mangler parlamentarisk flertall, og Byluftlisten, Venstre og Kristelig Folkeparti vil gjennom å bli støttepartier vri politikken i en mer miljøvennlig retning.

Mye til felles

– Vi ser at vi har mye til felles i politikken. Derfor er det en styrke for alle de tre partiene at vi nå koordinerer oss og opptrer samlet i politikken. I første omgang ber vi om et samarbeid om neste års bybudsjett, sier Marita Moltu i Kristelig Folkeparti

– Vi ønsker et sterkere og grønnere sentrum. Samtidig ønsker vi å opptre som et konstruktivt samarbeidsparti, sier Julie Andersland i Venstre.

Hun mener et sterkt grønt sentrum vil gi konsekvenser og en grønnere politikk dersom byrådet ønsker et samarbeid. Andersland peker på at de tre partiene ønsker å opptre samlet i slike forhandlinger.

Også Byluftlisten har tro på at et slikt samarbeid vil gi en grønnere politikk, sier Endre Tvinnerheim.

De tre partiene har til sammen 10 representanter i Bystyret.

Gikk ut av byrådet i juni

Kristelig Folkeparti valgte i juni å gå ut av byrådet. Årsaken var uenighet rundt bybanen mot Åsane. Byrådet endte opp med en tunnelløsning bakom Bryggen som Kristelig Folkeparti ikke kunne støtte.

Byrådspartiene var ikke informert om det nye politiske samarbeidet før pressekonferansen startet.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.