NRK Meny
Normal

– Viktig at de seks barna får være sammen

Drapet på seksbarnsmoren på Follese har rystet hele kommunen. – Vårt fokus nå er at de seks barna blir ivaretatt og får være sammen, sier ordfører Siv Høgtun (H) på Askøy.

Siv Høgtun

KRISEBEREDSKAP: – Når seks barn rammes så tragisk som dette setter vi alt inn på at vi gir dem det beste tilbudet vi kan, sier Askøy-ordfører Siv Høgtun.

Ordføreren satt på kontoret sitt da hun onsdag formiddag fikk meldingen om at en kvinne var funnet død i en bolig på Follese. Det ble senere kjent at den avdøde (39) er seksbarnsmor.

– Jeg satt på kontoret mitt da jeg fikk beskjeden av rådmann og fagsjef, sier Høgtun til NRK.

LES OGSÅ: Seksbarnsmor drept – ektemannen siktet

Tragisk sak

– Dette er en dypt tragisk sak med mange involverte. Når seks barn rammes så tragisk som dette setter vi alt inn på at vi gir dem det beste tilbudet vi kan. Her jobbes det fra kommunen på en god måte, forsikrer ordføreren.

Høgtun sier kommuneledelsen sammenkalte til krisemøte tidligere på dagen for å få oversikt og en oppdatering på det som har skjedd.

Involverer skolene

Nå jobber man med å informere skolene der barna til avdøde går.

– Det er viktig at skolene får informasjon om det som har skjedd og at de ivaretar både de ansatte og elevene på skolene. De som er rammet har klassekamerater, og vi må ta vare på dem også, sier Høgtun.

Siste video

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås