NRK Meny
Normal

– Viktig å beholde bakkekontakten

Søndag senket Bård Finne (17) Rosenborg på Brann Stadion. Dagen derpå hylles han av både fans og presse. Selv er unggutten mest opptatt av å nullstille seg.

Kristoffer Barmen og Bård Finne

TAR DET ROLIG: Bård Finne (t.h.) var dagens mest ettertraktede mann på Branns treningsfelt. Her sammen med Kristoffer Barmen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Bård Finne

VILL JUBEL: Bård Finne opplevde guttedrømmen på Brann Stadion søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Nå skal jeg fokusere på å roe meg ned og jobbe godt på trening fremover. Så får vi håpe at det kommer flere gode stunder, sier han til NRK.no etter en rolig økt på Branns treningsfelt mandag ettermiddag.

Søndag opplevde 17-åringen fra Slettebakken alle bergenske gutters store drøm: Å senke Rosenborg på Brann Stadion nesten helt på egenhånd. Bergenseren kom inn for Hassan El Fakiri etter 83 minutter og brukte bare tre minutter på å utlikne for Brann.

Fikk sextilbud fra Molde-supporter

Tre minutter trillet han ballen i tomt mål og fastsatte sluttresultatet til 2-1 for hjemmelaget. Dermed hindret han også RBK i å innta tabelltoppen, noe som absolutt falt i smak i Molde. En ung kvinnelig MFK-fan twitret like godt:

Sex-tilbud til Bård Finne
Foto: Faksimile

– Hva skal en si? Jeg tviler på at han trenger reise til Molde..., sa Brann-veteran Christian Kalvenes (35) til NRK.no på mandagens Brann-trening, hvor det meste dreide seg om byens nye yndling.

Bård Finne var i fotografenes linser gjennom hele treningen og måtte gjøre så mange intervjuer at han til slutt stod alene igjen på treningsfeltet på Nymark.

– Merkelig å være så voldsomt i fokus

– Det er ganske merkelig å plutselig være så voldsomt i fokus og oppleve at alle snakker om meg. Alt dette er helt nytt for meg. Positiv oppmerksomhet er jo artig, men jeg vet at jeg må roe meg helt ned, jobbe hardt på treninger fremover og sørge for å ikke ta av, sier 17-åringen til NRK.no.

Bård Finne

CHELSEA-FAN: Bård Finne legger ikke skjul på at han med tiden kunne tenkt seg til utlandet, og da gjerne til favorittklubben Chelsea.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Tidligere i år snuste nederlandske Nijmegen på det unge Brann-talentet, etter rapporter om at bergenserne bøttet inn mål på aldersbestemte landslag. Men for kort tid siden skrev Finne i stedet under en A-lagskontrakt med Brann.

– Det var etter en totalvurdering jeg gjorde sammen med rådgivere etter en lang prosess. Jeg er veldig fornøyd med valget jeg har gjort. Jeg er fortsatt bare 17 år og forventer ingenting. Men jeg kommer til å gjøre mitt beste og gripe sjansen når jeg får den, sier Finne.

– Frister tilbudet fra Molde?

– Eeh, jeg trives veldig godt her. Men det er jo artig at folk bryr seg, sier den unge tomålsscoreren litt brydd.

Kalvenes: – Var bare et tidsspørsmål

Den nye Brann-helten ble født 13. februar 1995. Tre måneder senere debuterte Christian Kalvenes på Branns A-lag, da rødtrøyene slo Ham-Kam 4-1 på hjemmebane. 35-åringen gleder seg stort over å se at ungdommene i dagens Brann-stall allerede har begynt å markere seg.

– Veldig kjekt å se. For oss som har fulgt denne gruppen tett, har det bare vært et spørsmål om tid. Vi har veldig mange som ligger i skorpen nå. Gode ting skjer for de som jobber godt, og det har Bård og de andre unge gjort, sier Kalvenes.

– Jeg vet at Bård har mye større mål som fotballspiller enn å spille for Brann. Det er veldig positivt. Dette er bare et steg på veien for ham. Han har en jobb å gjøre, men han har alle forutsetninger for å lykkes, sier den tidligere Dundee- og Burnley-proffen.

Christian Kalvenes

SKRYTER: Den tidligere Burnley- og Dundee-proffen Christian Kalvenes er imponert over flere av de unge Brann-spillerne.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Kalvenes mener Bård Finnes to scoringer mot Rosenborg vitner om en særdeles viktig egenskap for en ung spiss.

– En kvalitet å være i slike situasjoner

– Det er en kvalitet å være i slike situasjoner, lukte at det oppstår muligheter og også å sette ballen i mål. Veldig mange andre ville stått og sett på. En god spiss scorer gjerne ni av ti mål innenfor femmeteren, nettopp i slike situasjoner, sier Kalvenes.

Bård Finne selv var mest opptatt av å snakke om riktig fokus fremover, noe også klubbledelsen har vært nøye på å understreke overfor alle ungguttene i Brann som har markert seg denne sesongen, bl.a. Jonas Grønner, Kristoffer Barmen og Kristoffer Larsen.

Skarsfjord hyller støtteapparatet

– Hva er faren når du er 17 år og blir tiljublet av hele Brann Stadion og bergenspressen?

– At du begynner å høre på feil rådgivere, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Bård og de andre må lytte til rådgiverne de har rundt seg i klubben. De har et voldsomt fokus på utvikling og hva spillerne kan bli bedre på. Vi har et godt apparat rundt dem, og det er en av grunnene til at vi har så mange flotte ungdommer som vi har nå, sier Skarsfjord.

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås