NRK Meny
Normal

Amerikansk nettsted: – Verdens mest spektakulære plass for å ta selfie

Trolltunga i Odda er kåret til verdens heftigste sted for å ta skrytebilder av seg selv. – Vil gjøre alle vennene dine sjalu, slår nettstedet Buzzfeed fast.

Tre venninner

– TA SELFIE HER I SOMMER: En selfie herfra vil gjøre alle dine venner på sosiale medier grønn av sjalusi. Det mener i alle fall det amerikanske nettstedet Buzzfeed.

Foto: Privat

Det store amerikanske underholdnings- og nyhetsnettstedet Buzzfeed har kåret de 17 mest spektakulære steder å ta selfier av seg selv.

En «selfie» er et bilde som du tar av deg selv, typisk med en smarttelefon eller et webkamera. Hensikten er ofte å legge ut bilde i sosiale medier, som Facebook eller Instagram, hvor Buzzfeed har hentet bildene til kåringen sin fra.

Nettstedet har i underkant av ti millioner lesere hver eneste dag.

Fire timer lang tur

Og mest spektakulært av alle steder i verden, over verdenskjente Victoria Falls, Dødehavet og Den kinesiske mur, er Trolltunga i Odda i Hordaland.

– Den fire timer lange turen oppover vil resultere i ditt livs bilde, er dommen fra Buzzfeed.

Se NRKs leserbilder fra Trolltunga fra i fjor sommer:

De siste årene har det kommet så mange turister til den berømte fjellformasjonen i Odda at det rett og slett er blitt problemer med å parkere i området.

Enorm besøksvekst

I fjor tok 25.000 personer turen opp til det som etter hvert har blitt en norsk attraksjon. Men det er ikke lenge siden den karakteristiske steinformasjonen var totalt ukjent, forteller Jostein Soldal i Opplev Odda.

– Folk i Odda har jo visst om stedet, men det var ikke ansett som en attraksjon lokalt heller. Men de siste årene har det tatt helt av. For bare seks-syv år siden gikk det bare 10-20 personer opp til Trolltunga i løpet av en sommerdag, og på en sesong var det kanskje 400 som tok turen, sier han.

Og hver gang Trolltunga nevnes i mediene, øker bookingtallene for hotellene i området.

– Det var et innslag på 71 grader nord herfra i helgen, noe som har ført til masse bestillinger denne uken. De siste par årene har det kommet folk fra hele verden. I fjor traff jeg et amerikansk ektepar som kom helt fra New York kun for å gå opp Trolltunga. De fløy via København, kjørte fra Bergen, gikk opp, og dro hjem igjen, sier Soldal.

Drømmer om hundre tusen

Han drømmer om at hundre tusen turister i året vil gå de 1100 høydemeterne opp til Trolltunga i løpet kort tid.

– Jeg er veldig spent på hvordan 2014-sesongen blir, sier Soldal.

Det er ikke første gang naturen på Vestlandet får internasjonal oppmerksomhet. I januar skrev NRK om de spektakulære bildene fra Eidfjord i Hardanger, som ble vist frem i flere store engelskspråklige medier.

Planer om ta en selfie på Trolltunga i sommer? Slik kommer du deg dit!

Laster Instagram-innhold

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Onsdag 16. august begynte flyttingen av den store flytedokken fra Laksevåg til Ågotnes.