NRK Meny
Normal

– Vålerenga er i form, men det er vi også

– Presset vi har på oss nå er ingenting mot presset det er å ligge i førstedivisjon og kjempe for opprykk, eller å være i eliteserien og kjempe mot nedrykk, sier Brann-kaptein Vadim Demidov.

Vadim Demidov jubler for scoring mot Odd

POSITIVT PRESS: – Vi har vært et vanskelig lag å slå i det siste, sier Vadim Demidov. Her etter at han scoret borte mot Odd for noen uker siden. Det var for øvrig Demidovs første scoring i eliteserien siden 2009.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Lørdag møter et Brann-lag på bronseplass et formsterkt Vålerenga på bortebane. Det ser ikke ut til å uroe kapteinen nevneverdig.

– Det blir en tøff kamp. Vålerenga er i form, men det er vi og. Vi drar dit for å vinne, sier Demidov som mener Brann bør slå Vålerenga på Oslo-lagets hjemmebane.

Et sterkere Brann-lag

For øyeblikket ligger Brann på medaljeplass. Presset med å ligge så høyt på tabellen, mener Demidov er et positivt press.

– Det er et press vi har taklet to kamper på rad nå. Det er ingenting mot å være i førstedivisjon og kjempe for opprykk, eller å være i eliteserien og kjempe mot nedrykk, sier han.

Demidov tror nedturen til førstedivisjon for to år siden har gjort laget sterkere.

– Man blir sterkere av motgang. Det er noe man kan ta med seg videre og bruke også når det går bra, sier han.

Lars Arne Nilsen

KLAR FOR FLERE POENG: – Hvis vi gjør det vi skal, tar vi poeng borte mot Vålerenga, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: MAY-HELEN ROLFSNES / NRK

– Vi skal bli mye bedre

Brann-trener Lars Arne Nilsen sier at kampen borte mot Vålerenga er kanskje den tøffeste de har igjen.

– Det er en voldsom spilleglede og entusiasme i Vålerenga nå. Å møte dem borte med det mannskapet de har, blir tøft. Men kan vi slå Odd borte og Strømsgodset hjemme, kan vi slå Vålerenga på en god dag. Hvis vi gjør det vi skal, tar vi poeng, sier Nilsen.

– Hvordan har Brann klart å gå fra nedre halvdel av førstedivisjon til medaljeplass i eliteserien?

– Har du god tid? Nei, det er flere faktorer. Først og fremst har vi en sulten gjeng som har spilt på seg selvtillit. Vi jobber på og har fått spillet vårt til å sitte. Jeg er veldig fornøyd med det som skjer på feltet vårt nå. Det er spillere som jobber hardt, hver dag, sier Nilsen.Og treneren er klar på at laget har mer å gå på.

– Vi skal bli mye bedre.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås