– Ungene er livredde etter overgrepet

Politiet og skolen informerte foreldrene etter at en seks år gammel jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep.

Foreldre etter overgrep på Flaktveit: – Selvfølgelig er vi redde

HÅPER GJERNINGSMANNEN BLIR TATT: – Vi håper han blir tatt, og at vi da kan slappe av litt, sier forelder Linda-Beate Arnesen ved Flaktveit skole. Foto: Inger Åse Skage | Redigering: Kjartan Lægreid

Diana Olseth

REDD: – Jeg håper de tar ham, slik at barna blir trygge, sier Diana Olseth.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

– Selvfølgelig er vi redde. Redde for at han skal komme tilbake igjen, sier Linda-Beate Arnesen, forelder ved Flaktveit skole.

I kveld inviterte skolen og politiet til informasjonsmøte for foreldre, etter at en seks år gammel jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep på vei hjem fra skolen tirsdag 19. august.

Gjerningsmannen, som er blitt beskrevet som en voksen mann med nordisk utseende og to hunder, er fortsatt ikke tatt. Arnesen sier at barna snakker mye om det som er skjedd.

– Ungene er livredde, og det må jo vi følge opp som foreldre. Vi håper jo at han blir tatt, og at vi da kan slappe av litt, sier Arnesen.

– Det kan jo skje hvem som helst

Hun kom til møtet for å få råd og informasjon.

Einar Skintveit

BEROLIGET: Einar Skintveit, rektor på Flaktveit skole, sier politiet beroliget foreldrene.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Jeg vil vite hva vi kan gjøre og hva de gjør, slik at ingen kommer ut for det samme som dette stakkars barnet har opplevd, sier Arnesen.

Politiet karakteriserte overfor NRK tidligere i dag sannsynligheten for et nytt overgrep i samme område som «veldig liten». I likhet med de fleste andre har Arnesen likevel valgt å følge barna til og fra skolen i tiden etter overgrepet.

Det har også Diana Olseth valgt å gjøre.

– Vi er veldig redde. Gutten min hadde nettopp begynt å gå til skolen, og dette kan jo skje med hvem som helst. Jeg håper de tar ham, slik at barna blir trygge, sier Olseth.

– Viktig at foreldrene snakker med barna

Mange foreldre møtte opp på kveldens informasjonsmøte, og stilte en rekke spørsmål både til skoleledelsen og politiet.

Endre Laukeland

SNAKK MED BARNA: Endre Laukeland oppfordret foreldrene til å snakke med barna om det som har skjedd.

Foto: Thomas Gangstøe/Åsane Tidende

– De spurte om det var trygt, og stilte også spørsmål til politiet om etterforskningen. Vi har vært gjennom en fase der vi har vært bekymret, men i dag ble vi beroliget og fikk gode råd fra politiet. Jeg tror foreldrene synets det var veldig bra å ha dette møtet, sier rektor ved Flaktveit skole, Einar Skintveit.

– Vi fikk veldig mange spørsmål, og har svart så godt vi kan. Jeg håper foreldrene ble beroliget. Vi har spesielt tatt opp at det er veldig viktig at foreldrene snakker med barna om det som har skjedd, slik at de ikke får høre ting om det fra andre, sier politiførstebetjent Endre Laukeland, som representerte Bergen nord politistasjon på møtet.

– Forstår du frykten til foreldrene?

– Ja, helt klart. Vi kan ikke være bombastiske, for vi kan ikke vite hva som kan skje. Men vi gjør så godt vi kan for å løse denne saken, sier Laukeland.

– Vi har hatt mange spørsmål

Foreldrene Elisabeth Langøy Isaksen og Ann Kristin Berentsen er fornøyde med informasjonen de fikk av politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Foreldrene Elisabeth Langøy Isaksen og Ann Kristin Berentsen var fornøyde med informasjonen de fikk av politiet etter overgrepssaken på Flaktveit.

FORNØYDE: Foreldrene Elisabeth Langøy Isaksen og Ann Kristin Berentsen var fornøyde med informasjonen de fikk av politiet etter overgrepssaken på Flaktveit. Foto: Inger Åse Skage | Redigering: Kjartan Lægreid

– Det var veldig fint. Vi har jo hatt mange spørsmål, blant annet om gjerningsmannen kunne være noen i nabolaget. Jeg føler meg tryggere når jeg ser hvor mange som er engasjerte her, sier Isaksen om det store oppmøtet på informasjonsmøtet.

– Det er betryggende å vite at politiet fremdeles jobber med det, og at dette er noe de har tenkt å finne ut av, sier Berentsen.

Tidligere i dag sa politiet til NRK at de fortsatt ønsker kontakt med alle som har oppholdt seg i området ved Hjortlandsvegen, i tidsrommet 15.30-17.30 19. august. Tips til politiet kan ringes inn på telefon 55 25 55 00 eller 02800.