NRK Meny
Normal

– Vi er veldig preget av det som har skjedd

Idrettslaget er rystet over overgrepet som skal ha skjedd like ved Flaktveit idrettshall. – Men vi må opprettholde hverdagen vår, sier leder Remy Dahle.

Flaktveithallen

RYSTET: Overgrepet skal ha skjedd like ved Flaktveithallen. – Vi er selvsagt rystet, og veldig preget av det som har skjedd, sier Remy Dahle, leder i Flaktveit Idrettsklubb.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Trond Eide

ELEKTRONISKE SPOR: – Vi kommer til å hente inn elektroniske spor som kan si oss noe om hvem gjerningsmannen er, sier politiadvokat Trond Eide.

Foto: Runa Victoria Engen

– Vi er selvsagt rystet, og veldig preget av det som har skjedd, sier Remy Dahle, leder i Flaktveit Idrettsklubb.

I går ble det kjent at politiet jakter en voksen, nordisk utseende mann med to hunder etter at en barneskolejente tirsdag ettermiddag skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep på Hjortlandsvegen i Bergen.

Ifølge politiet skjedde overgrepet på en grusvei like ved Flaktveithallen, mellom skolen og hjemmet til jenten.

– Mens hun var på vei hjem ble hun utsatt for en person som gjorde et seksuelt overgrep mot henne. Hun gikk deretter hjem og fortalte om dette til moren sin, og moren varslet politiet, sa politiadvokat Trond Eide til NRK i går.

– Vi må opprettholde hverdagen

Politiet har foreløpig ikke funnet ut hvem gjerningsmannen er, og er blant annet i gang med å hente inn elektroniske spor i saken. I går gikk Flaktveit skole, der jenten er elev, ut med en oppfordring til foreldrene om å hente barna på skolen.

  • LES OGSÅ: Henta barna på skulen
    Einar Skintveit

    BLE FULGT HJEM: Elever ved Flakveit skole som ikke ble hentet eller hadde noen å gå med, ble fulgt hjem av skolens ansatte i går, fortalte rektor Einar Skintveit.

    Foto: Jørgen Eide / NRK

Idrettslaget støtter oppfordringen.

– Det skjedde rett i nærheten her, og vi oppfordrer alle til å følge Flaktveit skole sitt råd om at barna går sammen med venner og at voksne tar saken på alvor. Samtidig må vi opprettholde hverdagen vår, sier Remy Dahle i Flaktveit Idrettsklubb.

Klubben informerer medlemmene om saken via Facebook og sine hjemmesider, men gjør ingen endringer i aktiviteten, sier han.

– Vi kommer ikke til å sette inn ekstra vakter eller noe slikt, sier Dahle.

– Vi føler at det er trygt

Overgrepet har rystet foreldre i lokalsamfunnet, men idrettslagslederen mener man trygt kan sende barna sine til dem.

Vi passer på alle medlemmene våre i og rundt Flaktveithallen.

Remy Dahle i Flaktveit Idrettsklubb

– Vi føler at det er trygt å sende barna på trening. Vi har vakt i hallen, ansatte som er til stede på dagtid og voksne trenere på alle aktiviteter, og passer på alle medlemmene våre i og rundt Flaktveithallen, sier Dahle.

Ingen personer er innbrakt eller avhørt i saken i løpet av torsdag kveld eller natt til fredag, ifølge politiets operasjonsleder i Hordaland, Bjarte Rebnord.

Politiet ber om innspill fra publikum i saken, og etterlyser to kvinner i røde jakker som gikk forbi jenten like før hendelsen skjedde.

Tips kan rettes til Bergen nord politistasjon på telefon 55 25 55 00 mellom klokken 09 og 15.30, eller på telefon 02800.

Siste video

Liv Holmefjord og Torbjørn Lorentzen følger 1000-meteren på skøyter i OL fra Fana IL sitt klubbhus på Nesttun i Bergen.
Programleiar: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås