NRK Meny
Normal

– Trekker jeg Hordaland så blir det litt pinlig

Da statsminister Erna Solberg skulle trekke ut hvilket av 19 fylker som skal representere årets julekort, ble det tilfeldigvis Hordaland. Nå kan du være med å bestemme motivet.

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg klarte å trekke ut sitt hjemfylke som representant for årets julekort.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

I dag skulle statsminister Erna Solberg trekke et tilfeldig fylke til å representere årets julekort. I en skål lå det navn på 19 forskjellige fylker. Et av dem er Hordaland, som er statsministerens hjemfylke.

Erna Solberg trekker en vinner

Her skal statsminister Erna Solberg trekke lodd blant alle fylkene.

Foto: Statsministerens kontor

– Du ser at jeg ikke ser ned i skålen. For hvis jeg trekker Hordaland så blir det litt pinlig, men det ble Hordaland, sier statsministeren og ler høyt.

Hvert år blir julekortets motiv gjenstand for debatt på statsministerens kontor, men i år arrangeres det en konkurranse for å finne det riktige motivet på julekortet.

– Jeg håper folket i Hordaland kan finne et godt motiv til julekortet. Det må være noe som beskriver vinter i Norge, noe som gir en form for julestemning, sier Solberg.

LES OGSÅ: «Fra Erna Solberg til Barack Obama: God jul!»

Siden konkurransen handler om fylker må motivet på julekortet være representativt for fylket, som denne gangen er Hordaland.

– I Hordaland er det fjorder, vann, sjø og fjell, det er mye å ta av, sier hun.

Ikke fornøyd

I fjor var det et mørketidsbilde som prydet det offisielle julekortet, det er statsministeren fornøyd med. Hun er ikke like fornøyd med kortet fra 2013.

– Det var det offisielle fotoet av den nye regjeringen. Jeg følte at det ble litt pompøst, litt satt og litt stort. Men det var jo en ny regjering så det var fint å vise oss frem, sier statsministeren.

Dette er statsministerens julekort 2014

Bodhild Undal i Tromsø ble i fjor oppringt fra statsministerens kontor, som ønsket å bruke et av hennes bilder fra Instagram til et julekort.

Foto: Bodhild Undal

Konkurransen har fått en helt spesiell e-post adresse og hvem som helst kan sende inn forslag til: Julekort@smk.dep.no

Julekort til hele verden

Statsministeren sender julekort til de fleste statsministre og personer hun har møtt i utlandet. Hun sender også ut til alle partiledere på Stortinget.

– Det er ganske mange, jeg tror jeg fant ut i fjor at jeg sendte mellom 600 og 700 hundre julekort, sier Solberg.

Du kan sende inn ditt favoritt vintermotiv fra fylket innen 1. november 2015.

– Bildet må være representativt. Det er fint å få inn et bildet som viser at dette er et annerledes julekort, sier statsministeren.

LES OGSÅ: Papirfoto er i vinden igjen

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.