NRK Meny
Normal

– Svindlet medstudenter for 160.000 kroner

Bergen Student-TV har anmeldt et høyt betrodd styremedlem for grovt underslag fra organisasjonens bankkonto. – Veldig trist, sier lederen.

Bergen Student-TV

HAR ANMELDT UNDERSLAG: Bergen Student-TV «drives på luft, kjærlighet og frivillig arbeid». For 2015 fikk de 295.000 kroner i tilskudd fra studentenes semesteravgift. Nå skal et tidligere styremedlem ha stukket av med over halvparten av pengene.

Foto: Bergen Student-TV

– Det mistenkes at et tidligere høyt betrodd styremedlem i Bergen Student-TV har misbrukt sin stilling ved å drive grovt underslag fra organisasjonens bankkonto, skriver Bergen Student-TV i en pressemelding på sine nettsider mandag kveld.

Det skal være snakk om underslag på i overkant av 160.000 kroner. Underslaget skal ha pågått i syv måneder, fra februar til august i år.

Daglig leder Yasmin Melody Moussavi sier til NRK at de har anmeldt saken.

– Vi gikk til politiet med en gang vi fant ut av dette, sier Moussavi.

NRK får bekreftet at politiet mandag satte i gang etterforskning av saken.

Kontantuttak, varekjøp og overføringer

Det tidligere styremedlemmet mistenkes å ha underslått penger gjennom kontantuttak, varekjøp, og overføringer fra Bergen Student-TVs bankkonto til sin personlige bankkonto.

– Saken har hatt store og alvorlige konsekvenser for organisasjonen, skriver de i pressemeldingen.

Yasmin Melody Moussavi

–TRIST: – Dette er selvsagt veldig trist, sier daglig leder Yasmin Melody Moussavi.

Foto: Bergen Student-TV

Bergen Student-TV har for tiden rundt 80 medlemmer, fordelt på styret og seks redaksjoner. Organisasjonen fikk for 2015 tildelt 295.000 kroner til driften fra Velferdstinget, som finansieres av studentenes semesteravgift.

De har også mindre inntekter fra eksterne produksjoner, men skriver på sine nettsider at de «drives på luft, kjærlighet og frivillig arbeid».

– Dette er selvsagt veldig trist. Det går utover organisasjonen, og spesielt de som jobber tett med dette i styret, sier Moussavi til NRK.

Har endret statutter og stillingsinstrukser

Etter at de mistenkte underslagene ble oppdaget, har styret endret statutter og stillingsinstrukser, for å minimere muligheten for at noe lignende kan skje igjen.

Den anklagede er ikke lenger tilknyttet Bergen Student-TV. Organisasjonen har i tillegg til politianmeldelsen kontaktet jurist for å få bistand i saken.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å fortsette å produsere TV, på tross av at det er snakk om betydelige økonomiske tap, sier Moussavi.

Siste video

Programelder Øyvor Bakke
Listetoppene i Hordaland møttes til stor debatt, i samarbeid mellom BT, BA og NRK.
Bergensartisten avsluttet den store valgdebatten på Festplassen i Bergen.