NRK Meny
Normal

Har store forventninger til de nye spillerne

LA MANGA (NRK.no): Brann-trener Rikard Norling håper lagets nye erfarne spillere skal løfte laget frem til edelt metall den kommende sesongen. I kveld måler han krefter med klubbens forrige gulltrener, Mons Ivar Mjelde.

Direkterapport fra La Manga foran Branns første kamp.

–Det føles bra. Vi har gjort våre forberedelser, har vært tydelige i vårt veivalg og vi har fulgt den veien. Fokus har vært på grunnspillet vårt offensivt og defensivt, sier Norling til NRK før kveldens kamp mot Start, som er lagets første under treningsleiren på La Manga.

LES OGSÅ: – Brann kan ta medalje | Biskopen ber for Brann

– Har gått etter erfaring og lederskap

Svensken har fått styrket troppen med etablerte navn som Vadim Demidov, Jakob Orlov og Erlend Hanstveit. Norling legger ikke skjul på at han har store forventninger til trioen.

– Erfaring og lederskap har vært det vi har gått etter i nyervervelsene. Samtidig har mange av de unge spillerne overrasket meg positivt. Ikke minst Kasper Skaanes, Kristoffer Larsen, Kristoffer Barmen og Jonas Grønner. Alle bergensere, til og med, sier Norling.

Brann-treneren utelukker ikke at det kan bli aktuelt å forsterke troppen utover i sesongen, dersom åpenbare behov viser seg. Han karakteriserer likevel dagens Brann-stall som «et flott fundament» å stå på i kampen om seriegullet.

– Spiller vi den fotballen vi vil spille, tror jeg vi kan bli farlige for alle motstandere, sier Norling.

Mjelde: – Mer harmoni i Brann nå

Kveldens motstander Start ledes av Mons Ivar Mjelde fra Osterøy, mannen som ledet Brann og Bergen til gullrus i 2007. Ostringen mener det er en god glød i Brann for tiden, og utelukker ikke at det kan bli ny gullfeiring i Bergen til høsten.

– Det er litt mer harmoni i Brann-leiren nå, det klare jeg å se. Og det er bra. Det er kjekt å se at entusiasmen rundt Brann er stigende, sier Mjelde.

– Når de kan hente inn spillere som Demidov og Orlov, vise det at de har krefter og midler til å slåss om medaljer og europacup hvert år. Det er riktig å ha en slik målsetning, sier Mjelde.

Demidov fortsatt ikke kampklar

Nyervervelsen Vadim Demidov spiller ikke kveldens kamp mot Start, men er minst like offensiv i sine uttalelser som treneren.

– Kan vi ta gull? Ja, klart. Ellers hadde jeg ikke vært her. Brann skal være en toppklubb, og det er på tide at vi blir det, sier Demidov til NRK.

Selv sier han at det fortsatt gjenstår en del trening før han er kampklar.

– Vi tar det steg for steg. Det tar tid å bygge seg opp igjen. Nå har jeg trent ganske hardt i tre-fire uker og er kommet til et punkt hvor jeg er ganske sliten, så nå skal jeg bygge meg opp mot seriestart. Trenerteamet har en plan når det gjelder meg, og den følger vi fullt ut, sier midtstopperen.

Direkterapport fra Branns treningsleir på La Manga.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik