– Skuffende at bilister ikke følger med i media

UP-sjefen gikk ut og varslet gårsdagens storkontroll. Nå er han skuffet over at så mange bilister likevel ble tatt for høy fart.

Promillemåler
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Utrykningspolitiet har det siste døgnet gjennomført en større aksjon rundt om på Vestlandet. Aksjonen, som var behørig varslet i media på forhånd, ble avsluttet klokken 06.00 fredag.

– Vi brukte alle våre ressurser og avholdt 18 forskjellige laserkontroller. Her ble det stanset 176 kjøretøy med for høy hastighet. Fire av førerne ble anmeldt og fikk førerkortene beslaglagt, opplyser distriktssjef Terje Oksnes i Utrykningspolitiet på Vestlandet.

LES OGSÅ: UP teppelegg vegane i dag

Med den omtalen aksjonen har fått i media er det skuffende at mange likevel kjører så fort.

Terje Oksnes, UP-sjef

Flest overtredelser i Sveio

Kontrollen som var mest travel var på E39 ved Haukås i Sveio kommune. Her noterte politiet 33 overtredelser på 2,5 timer.

Terje Oksnes, UP

SKUFFET: Distriktssjef Terje Oksnes i Utrykningspolitiet på Vestlandet.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– Ja, dette er et ganske høyt antall. I antall overtredelser ligger vi på det jevne. Men med den omtalen aksjonen har fått i media er det skuffende at mange likevel kjører så fort. Enten bryr de seg ikke, eller så følger de ikke med, sier Oksnes.

Storaksjon i 27 land

Aksjonen er ledd i en europeisk samkontroll som foregår i 27 land, der Norge inngår som en del av samarbeidet.

– En felles linje gir oppmerksomhet rundt temaet som gagner trafikksikkerhetsarbeidet, og folk blir mer oppmerksomme, tror Oksnes.

Han legger til at UP i Norge driver denne typen trafikktjeneste hele året.