Spesialenheten: – Politiet kan ikke klandres

Den 48 år gamle kvinnen ble livstruende skadd da taxien hun satt i kjørte inn i en stillestående politibil på Puddefjordsbroen i Bergen natt til lørdag 23. mars.

Taxi køyrde inn i politibil

STORE SKADER: Taxipassasjeren fikk store skader i sammenstøtet og tilstanden var en tid livstruende for den 48 år gamle kvinnen.

Foto: Alexander Vollevik Larsen / NRK

Politibilen stod parkert i høyre kjørefelt, like over brotoppen, uten noen lys på. Årsaken var at politipatruljen var på broen for å hindre en mann i å begå selvmord, og de ønsket ikke å lage større oppstyr enn nødvendig.

LES MER: Taxi krasja inn i politibil

Mener bilen var godt synlig

Spesialenheten for politisaker har etterforsket saken og vurdert om politimannen som parkerte bilen slik opptrådte klanderverdig. Bergens Tidende melder nå at Spesialenheten har konkludert med at politimannen ikke kan klandres og at saken derfor er henlagt.

Ifølge BT slår Spesialenheten fast at den reflekskledte politibilen var godt synlig for trafikanter vestover, samt at det var ytterligere et kjørefelt i samme retning ledig for forbikjøring.

Holdt 60 km/t

Statens Vegvesen har i sine undersøkelser kommet til at taxien holdt en fart på rundt 60 kilometer i timen da sammenstøtet skjedde. Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring og fikk beslaglagt førerkortet etter ulykken. Den 48 år gamle kvinnen sliter fortsatt med alvorlige skader etter ulykken.