NRK Meny
Normal

– Orlov vil ikke spille i 1. divisjon

Brann ønsker å beholde sin svenske toppscorer Jakob Orlov, men den svenske spissen selv er nå aktivt på jakt etter ny arbeidsgiver.

Jakob Orlov

TROLIG HJEM TIL SVERIGE: Svenske Jakob Orlov kom til Brann fra svenske Gefle foran årets sesong. Nå tyder alt på at han forsvinner.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det skriver det svenske nettstedet Fotbolltransfers, som siterer Orlovs agent Per Jonsson. Agenten sier han jobber for å få til en overgang i vinter og at flere klubber i Allsvenskan skal ha meldt sin interesse.

Skal møte Brann-ledelsen

– Brann vil beholde ham. Men spørsmålet er om Orlov vil spille i norsk 1. divisjon. Svaret på det spørsmålet er nei, sier Jonsson til nettstedet.

Agenten sier han skal i et møte med Brann-ledelsen før jul, men at han akkurat nå ønsker å gi Brann arbeidsro etter nedrykket.

Orlov har kontrakt med Brann ut 2017, og en eventuell ny klubb må derfor være forberedt på å kjøpe svensken fri fra kontrakten.

To allerede borte

Fra før er det kjent at Daniel Mojsov og Birkir Már Sævarsson allerede har forlatt Brann etter nedrykket, i tillegg til at Hassan El Fakiri og Marcus Jonsson begge har lagt opp.

Det er også kjent at Stephane Badji, Piotr Leciejewski og Marcus Pedersen alle har ambisjoner som neppe er forenelige med spill i 1. divisjon.