NRK Meny
Normal

– Norsk kvinne dopet ned og voldtatt i Spania

Etter å ha vært forsvunnet i ni timer utenfor Barcelona, kom den unge kvinnen omtåket tilbake til skolen og fortalte at hun var blitt voldtatt. Skolen reagerte med å gi henne drikkeforbud.

Pineda De Mar

FESTET HER: Kvinnen i 20-årene fra Bergen er student ved en dansk skole i Barcelona. Vennegjengen fra skolen hadde kommet tilbake hit til feriebyen Pineda de Mar, før kvinnen kom vekk fra vennene sine.

Foto: Flickr, Enricus

Skoleeleven i 20-årene fra Hordaland skal ha blitt voldtatt etter å ha vært på fotballkamp på Camp Nou lørdag.

Det er den danske avisen Ekstra Bladet som skriver om voldtekten som skal ha skjedd natt til søndag.

Kvinnen er elev på en dansk skole i Barcelona, og var borte store deler av kvelden og natten etter at hun hadde vært på fotballkamp. Ifølge den danske avisen skal kvinnen fra Bergen muligens ha blitt dopet ned før voldtekten skjedde.

– Kom omtåket tilbake til skolen

Kvinnen dukket opp på skolen igjen søndag, og hadde da vært forsvunnet i ni timer fra hun sist var med venner fra skolen etter fotballkampen.

Da hun kom tilbake til skolen var hun svært omtåket og husket lite fra natten.

Ekstra Bladet melder at politiet etterforsker en teori om at kvinnen først ble dopet ned før hun ble seksuelt misbrukt.

Rektoren på skolen hun går på sier at «kvinnen husker svært lite og har hatt en blackout i mange timer»

Var med venner på bar

Vennegjengen skal ha dratt på en bar i feriebyen Pineda de Mar, rett nord for Barcelona, etter at de hadde vært på fotballkampen mellom Getafe og Barcelona på Camp Nou.

På et tidspunkt etter dette skal hun ha kommet vekk fra vennene sine, og da skal voldtekten ha funnet sted.

Elevene på skolen er innkvartert på et hotell i Pineda de Mar. Da kvinnen kom tilbake til skolens hovedkvarter i feriebyen forklarte hun til skoleledelsen hva som hadde skjedd.

Skolen svarte med drikkeforbud

Kvinnen skal først ikke ha ønsket å anmelde voldtekten, men ble til slutt oppfordret av et dansk selskap som har ansvar for elevene om å gå til politiet.

Skolens rektor sier til Ekstra Bladet at de er lei seg på kvinnens vegne, og at ett av tiltakene de har iverksatt er å nekte kvinnen å drikke alkohol i fremtiden.

«Vi har nedlagt forbud mot at hun drikker alkohol igjen, mens hun er elev hos oss», siteres rektoren på.

Den unge kvinnen fra Hordaland skal ifølge den danske avisen være innstilt på å bli værende i Pineda de Mar og fullføre utdannelsen.