NRK Meny
Normal

– Nå vil jeg bli verdensmester

Se hvordan Sondre Ødegård Aksnes fra Os reagerer når han klarer fotballtrikset han har øvd på i to år.

Sondre Aksnes imponerer med fotballtriksene sine

KREVENDE: Dette trikset har Sondre Ødegård Aksnes fra Os øvd på i to år. – Det er det mest krevende trikset jeg har gjort noen gang, sier han.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg ville klare det, men så fikk jeg det plutselig til. Jeg ble helt sjokkert og måtte legge meg ned for å ta det hele innover meg, sier Sondre Ødegård Aksnes (16) fra Os til NRK.

Aksnes er en av få aktive fotballtriksere i Bergen. Videoen viser det såkalte trikset «combo» – en kombinasjon av flere ulike triks.

– Det er det mest krevende trikset jeg har gjort noen gang. Det er flere i verden som får til dette, men her i Norge er det ikke så altfor mange.

Siden Aksnes la ut videoen lørdag kveld, har tilbakemeldingene ikke latt vente på seg.

– Responsen har vært enorm. Flere har likt videoen og lagt igjen kommentarer. De er imponerte og syns jeg er flink, sier han.

  • Se flere triks nederst i saken
Sondre Ødegård Aksnes

TRIKSER: Aksnes er an få i bergensområdet som driver med fotballtriksing på fulltid. – Det blir ganske mye trening i lengden, men det må til for å bli god.

Foto: Privat

– Absurd

Aksnes laster daglig opp videoer av ulike fotballtriks. De blir lagt merke til over hele verden. Nylig passerte han 14.000 følgere på sosiale medier.

– Det har gått utrolig fort. Først la jeg ut videoene for å vise frem til venner og familie, men så økte interessen og nå vil folk fra hele verden se triksene mine. Det er helt absurd, sier han.

Det unge triksetalentet sluttet å spille fotball for ett år siden, for å satse på triksingen.

– Jeg trener opptil fem ganger i uka i to til fire timer hver gang. Det blir ganske mye trening i lengden, men det må til for å bli god.

– Vil bli best

Tobias Brandal Busæt

VERDENSMESTER: Tobias Brandal Busæt har satt verdensrekord i fotballtriksing. Han er imponert over 16-åringen fra Os.

Foto: tobiasfreestyle.net

Tobias Brandal Busæt har satt verdensrekord i fotballtriksing. Busæt har fulgt med utviklingen til Aksnes og er imponert over det han får til.

– Det er ikke mange i Norge som klarer dette. Jeg er veldig imponert over ham. Sondre tar store steg hele tiden og har utviklet seg mye på kort tid. Han har enorm pågangsvilje og trener veldig hardt. På noen områder har han kommet lenger enn det jeg hadde da jeg var på hans alder.

16-åringen fra Os har holdt på med fotballtriksing i to år. I fjor deltok han i NM i triksing, og han har ikke tenkt til å gi seg helt ennå.

– Jeg vil bli best i verden, det er det ikke tvil om. Men veien dit er lang, det krever mye trening å komme seg til toppen, men om et par år så er jeg der.

Sondre Aksnes imponerer med fotballtriksing

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo