NRK Meny
Normal

– Nå er vi laget som alle vil ta

Bydelslaget Åsane fra Bergen er både best i by'n og best i 1. divisjon. Nå venter en av årets største styrkeprøver. – Vi forventer at FFK vil gå ut i 120, sier sportslig leder Trond Bjørndal.

Håkon Lorentzen og Niklas Lerpold jubler for Åsane-scoring

JUBEL MELLOM KJØPESENTRENE: Håkon Lorentzen (utleid fra Brann) og Niklas Lerpold jubler for scoring mot Bryne hjemme på Myrane idrettspark i forrige serierunde.

Foto: Njål Arnar Johansen

Laster innhold, vennligst vent..

Laget fra kjøpesenterbydelen er den store overraskelsen i årets 1. divisjon. I en sesong hvor alle i byen følger Brann med argusøyne og krever opprykk av trener Rikard Norling , har de nyopprykkede fra Åsane inntatt tabelltoppen med tre seire og én uavgjort på de fire første kampene.

Trond Bjørndal

NYTER TOPPTILVÆRELSEN: Sportslig leder Trond Bjørndal nekter å snakke om hvor på tabellen Åsane kan være i november.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

Torsdag kveld venter en av sesongens store styrkeprøver, når oransjetrøyene møter Fredrikstad FK på bortebane. I likhet med Brann har laget fra plankebyen prestert langt under forventet hittil i sesongen og ligger helt nede på 12. plass.

– FKK vil prøve å snu det i dag

– FFK kommer til gå ut i 120. Det er jo et stort sprik mellom forventningene og det de har levert, og vi regner med at det er i denne kampen de skal forsøke å snu det, sier sportslig leder Trond Bjørndal i Åsane fotball.

Han forsikrer at laget drar til Østfold med mål om å hente hjem alle poengene.

– Selv om det er en tøff kamp, mener vi at FFK er en motstander vi på en god dag skal ta poeng fra på bortebane, sier Bjørndal.

– Hva betyr det for laget å få en så god start på sesongen?

– For spillergruppen betyr det at de får noen gode referanser på hvor nivået ligger. Det kan gi dem troen på at det er verdt å satse, og trenerteamet får svar på at deres valg har vært riktige. Men vi er fremdeles utfordreren, sier Bjørndal, som nekter å svare på hvor på tabellen Åsane kan ligger i november.

Alex Horwath

TØFF START: Fredrikstad spilte uavgjort mot Brann i seriestarten (bildet) og har fortsatt tilgode å vinne i årets 1. divisjon.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi tar én kamp av gangen. Noe annet hadde vært en tabbe. Her har vi beina godt plantet på jorden. Det tror jeg er nøkkelen i fortsettelsen.

«Laget som alle vil ta»

Bjørndal mener topplasseringen i 1. divisjon også er viktig for både spillernes og lagets utvikling.

– Ingen her har noe imot å ligge der og smake på det. Plasseringen vår er også en trigger for motstanderne våre. Nå er vi laget som alle vil ta, og det er også noe som må læres.

– Hvordan er stemningen i bydelen nå?

– Jeg merker jo at optimismen er veldig stor blant naboer og bekjente. En sa til meg: «Når Åsane rykker opp, er det viktig at Brann klarer seg i 1. divisjon på grunn av rekrutteringen», humrer den sportslige lederen.

Laget har vært oppe i landets nest øverste divisjon flere ganger tidligere, men Bjørndal sier interessen er en helt annen denne gangen.

– Det er noe helt annet nå. En vesentlig årsak er at norsk toppfotball har en helt annen dekning nå, spesielt på tv. Men mye skyldes utvilsomt en ekstra hype rundt årets 1. divisjon her lokalt på grunn av Brann.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.