– Mental blokkering i Brann

Brann-spillerne tynges av at hele byen forventer de skal leke seg til opprykk i 1. divisjon, mener lagets nye trener, Lars Arne Nilsen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen

SER UTFORDRINGER: Lars Arne Nilsen debuterte som Brann-trener med 2-1-seier over Follo mandag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mandag slet rødtrøyene seg til 2-1-seier over lille Follo på Brann stadion og snek seg såvidt opp på sjuendeplass på tabellen. Isolert sett var resultatet og poengfangsten gledelig for Brann-fansen, men det var åpenbart for alle at laget har langt igjen til toppformen.

Kristoffer Larsen

ENDELIG JUBEL: Kristoffer Larsen scoret det forløsende målet for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Etterlyser løpskraft

I et intervju med VG i dag forteller Rikard Norling s arvtaker, Sotra-stril Lars Arne Nilsen, om hvilke utfordringer han ser for Bann, som han omtaler som et «middels Obos-ligalag» .

– Energilekkasjen har vært enorm i Brann. I Obos-ligaen må du ha masse energi, du må være med på duellene, i krigen. Du må først og fremst ha innsats, sloss - deretter kan du spille, sier Nilsen til avisen.

Den nye Brann-treneren har lagt om fra 4-4-2 til 4-3-3-formasjon og mener laget kommer til å trenge voldsomt med energi og løpskraft fremover for å kunne blande seg inn i opprykskampen.

Tre kamper på én uke

Det hardt prøvede Brann-mannskapet er inne i en periode med svært tettpakket kampprogram. Allerede torsdag spiller Brann kamp igjen, da cupkamp mot Bryne, før det søndag blir lokaloppgjør mot Åsane på Myrane idrettspark.