NRK Meny
Normal

– Mæland blir næringsminister

I dag skulle Monica Mæland feiret tiårsjubileet til Tiriltoppen barnehage. – Hennes folk tok kontakt i går og sa hun måtte avlyse, sier barnehageeier Kjetil Tuvin Hopen til NRK.

Monica Mæland

NÆRINGSMINISTER: Monica Mæland er tiltenkt jobben som næringsministeren.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det er TV 2 som melder at Monica Mæland er tilbudt stillingen som næringsminister i regjeringen Solberg.

Mæland er født i Bergen, men oppvokst i Arendal.

Det har lenge vært spekulert i at Mæland, som er utdannet jurist, var tiltenkt jobben som enten justisminister eller kommunalminister.

Disse stillingen er imidlertid bekledd av andre, ifølge kilder som NRK, VG, og TV 2 har snakket med.

Monica Mæland har vært Høyres byrådsleder i Bergen siden 2003.

Avlyste barnehagemøte

Opprinnelig skulle Monica Mæland vært på tiårsfeiring i Tiriltoppen barnehage i Bergen klokken 15 tirsdag.

På stedet finner NRK imidlertid kun Bergens-ordfører Trude Drevland, etter at byrådslederen avlyste oppmøtet i siste liten.

– Jeg ville ikke kommentere rykter, sier Drevland på spørsmål om Mæland skal bli statsråd eller ikke.

Eier og styreleder i Tiriltoppen barnehage, Kjetil Tuvin Hopen, forteller at han fikk vite om Mælands avlysning allerede i går.

– De sa hun måtte avlyse. Det var vel fordi hun skal bli statsråd, sier Hopen til NRK.

Haakon Thuestad, som er rådgiver for Mæland, vil ikke uttale seg om statsrådslekkasjen som TV 2 kom med tirsdag ettermiddag.

– Vi kommenterer ikke utnevnelsen av den nye regjeringen. Det er noe vi alle får vite klokken 12 i morgen, sier Thuestad til NRK.

Hemmelig møte

Den borgerlige regjeringen blir presentert bak slottet onsdag klokken 12, etter først å ha offentliggjort navnene i Stortingets vandrehall.

Som NRK skrev tidligere tirsdag, har Mæland innkalt til et møte med Tom Haukedal og Opus i Bergen, et møte som Haukedal selv ikke er kjent med.

– Det er et møte som ikke lengre er aktuelt, siden de allerede har avholdt dette møtet med Filip Rygg, sier daglig leder Tom Jensen i Opus til NRK.

– Jeg skal ikke møte Mæland i morgen. Skal ikke hun stå på slottsplassen med Solberg i morgen, humret Tom Haukedal selv overfør BA.

Mange fra vest

Lekkasjen til TV 2 fyller dermed en av de siste ministerpostene. De siste to dagene har de største mediene i landet presentert en rekke lekkasjer.

Her kan du se NRKs liste over hvilke personer som skal utgjøre den borgerlige regjeringen.

For Vestlandets del blir Erna Solberg som ventet statsminister, mens Bergens byrådsleder altså blir Monica Mæland - også hun fra Høyre.

Fra Rogaland er Solveig Horne (FrP) tiltenkt jobben som barne- og likestillingsminister, mens Ketil Solvik-Olsen (FrP), blir samferdselsminister.

Sogn og Fjordane vil ikke få noen minister i den nye regjeringen, ifølge lekkasjene som er kommet de siste dagene.

Sylvi Listhaug (Frp), som nå er ansatt i First Hourse, skal ifølge lekkasjene få jobben som landbruksminister. Hun har tidligere representert Sør-Trønderlag på Stortinget, men er opprinnelig fra Møre og Romsdal.


Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Se kampen fra 1. runde i cupen 18.04.18. Foto/teknikk: Rune Endre Larsen. Kommentator: Sindre Helgheim.