NRK Meny
Normal

– Hordalandsbenken må bli mer offensiv

Høyres Øyvind Halleraker mener politikerne fra Hordaland er for lite flinke til å fronte lokale saker på Stortinget. Det vil den nye lederen for hordalandsbenken gjøre noe med.

Hordalandsbenken på Stortinget

SAKKER AKTERUT: Hordalandsbenken (rad nr. tre) teller flere personer enn rogalandsbenken (rad nr. fire), men tar opp færre lokale saker i Stortinget.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Flere andre benker har ord på seg for å være veldig gode på dette, blant andre Rogaland. Det er ingen grunn til at vi skal være dårligere enn dem, sier Halleraker, som tar over vervet som leder for hordalandsbenken når Erna Solberg nå blir statsminister.

Øyvind Halleraker

NY LEDER: Høyres Øyvind Halleraker tar over etter kommende statsminister Erna Solberg.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Rogaland først fergefritt

Han peker på det faktum at rogalandsbenken har færre representanter enn Hordaland, men at den likevel topper de fleste statistikker om aktivitet i Stortinget.

Det fører blant annet til at Rogaland er først ut når den fergefrie kyststamveien skal realiseres. I Hordaland krangler en fortsatt om traséen.

– Det er enormt viktig at vi klarer å enes lokalt om en trasé. Jeg håper vi klarer det i løpet av høsten, sier Halleraker.

Lysbakken: – Gode signaler

Stortingsrepresentant Audun Lysbakken fra SV sier han og Halleraker neppe blir enige om kyststamveien med det første, men SV-lederen hilser likevel utspillet velkommen.

– Jeg syns dette er gode signaler fra Halleraker. Hordalandsbenken kunne med fordel blitt mer aktiv enn den har vært i mange perioder før, sier Lysbakken til NRK.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås