NRK Meny
Normal

– Håper bedriften ikke får starte opp igjen

Folk i Sløvåg er så lei helseplager og utrygghet etter eksplosjonen ved Vest Tank at de håper bedriften ikke får starte opp igjen.

Eksplosjonen i Sløvåg
Foto: Wilheim Benidtson

– Vi har null tillitt til Vest tank, sier leder i Eidsbotten-velforening, John Ivar Steine.

Etterspillet etter eksplosjonen ved Vest Tank i Gulen blir stadig mer betent.

Over en måned etter at to tanker eksploderte ved anlegget sliter bygdefolket med store luktplager, og de vet ikke sikkert om farlige stoffer er på avveie i nærmiljøet deres.

– Det er jo synd å si at vi ikke skal skape arbeidsplasser, men hvis det skal være arbeidsplasser der hvor vi har en slik stank og sånne plager, så mener jeg de må finne noe annet gjøre, sier Steine.

Politianmeldt

Direktoratet for samfunnstrygghet og beredskap trakk i går tilbake alle tillatelser de har gitt til Vest Tank for å håndtere avfall.

Like etter meldte Mijøvernforbundet virksomheten til politiet, og hevder de lyver om innholdet i tanken.

– Jeg tror det bare kan være bra jeg. Kanskje det er en fordel for oss at vi kan stå opp, og at de sier hva de har på tankene, mener Steine.

Ledelsen ved Vest Tank har gått til motananmeldelse, og avviser at de har snakket usant om innholdet i tankene.

For høy pris

Ordfører i nabokommunen Masfjorden, Håkon Matre, sier arbeidsplassene ved anlegget er svært verdifulle, men han forstår godt bygdefolket som ønsker en annen type aktivitet på området.

– Alt har sin pris selvsagt, men prisen kan bli for høy.

Når blir den for høy?

– Hvis det er sånn at det er helsefarlig på noen måte det som foregår, så er prisen definitivt for høy. Det er ihvertfall helt klart at ved eventuelle fortsatte plager så er det ikke ønskelig at en slik aktivitet foregår, sier Matre.