NRK Meny
Normal

– Kikkeren tidligere straffedømt

Mannen i 40-årene, som har innrømmet skremmende og plagsom adferd mot kvinner i Os, er straffedømt flere ganger tidligere. Det skriver VG lørdag.

Os sentrum flyfoto

FRYKT I OS: Folk i Os kommune er engstelige fordi drapsmannen fortsatt ikke er tatt. I tillegg har den såkalte 'kikkeren' ført til betydelig engstelse hos kvinner i kommunen.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Flere kvinner har fortalt politiet at de er blitt utsatt for kikkeren i dagene før 98 år gamle Hilda Feste (98) ble seksuelt misbrukt og drept første nyttårsdag. Politiet gikk før helgen til pågripelse av mannen, som i avhør har lagt kortene på bordet og erkjent forholdene har er siktet for.

Sjekkes mot drapssaken

– Han har forklart at det er han som er den omtalte «kikkeren» i Os, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim til NRK.no fredag.

Etterforskerne sjekker nå mannens bevegelser opp mot drapssaken, men politiet understreker at han kun er siktet etter straffelovens paragraf 390a, for skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd.

Bor et annet sted i landet

Ifølge VG har mannen folkeregistrert adresse et annet sted i landet, men har vært mye i Os på grunn av jobben sin. Avisen skriver at han tidligere er straffedømt i andre sedelighets- og sjikanesaker. Disse dommene skal stamme fra andre landsdeler.

Bt.no skriver lørdag at politiet har fått inn flere nye anmeldelser av kikkeren de siste dagene. Ved et tilfelle skal han ha lagt ifra seg en boxershort og en rød klut utenfor huset til en kvinne. I noen av tekstmeldingene han har sendt til kvinner i Os, signerte han med «Ole Bergen», skriver nettavisen.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik