NRK Meny
Normal

– Kaizers er på høyde med a-ha

Utsolgte konserter er hverdagen for Norges største liveband. I Bergen har Kaizers spilt for 6000 fans denne uka.

– Det er utsolgt på alt som er. Det er jo ganske spesielt. Livemessig er det ingen andre som når de samme tallene, sier manager Eivind Brydøy.

Fullt hus og stormende jubel er refrenget fra publikum og anmeldere når Kaizers Orchestra nå besøker Norge fra Kirkenes til Kristiansand.

Alt utsolgt så langt

Bruøy mener det kun er a-ha da de var på topp som kan måle seg med Kaizers Orchestra når det gjelder popularitet på konserter.

– Veldig, veldig bra! Vi har ikke gjort et eneste show som ikke har vært utsolgt til nå. Og vi har allerede hatt 20 utsolgte show, sier Thomas Olavsen som er ansvarlig for booking av bandet.

Snart er bandet igjen klar for konserter i ute Europa.

Jan Ove Ottosen

KEISERE: Janove Ottosen og Kaizers Orchestra er de definitive keiserne i norsk musikkbransje.

Foto: Geir Bjarte Hjetland / NRK

– Hyggelig butikk

I Bergen har Kaizers fylt Peer Gynt-salen i Grieghallen fire kvelder på rad. 6000 publikumere har fått se showene deres denne gangen.

– Bergen er jo en spesiell by for oss. Det var der vi dannet Kaizers, der vi har spilt inn de fleste platene våre, og det var der folk først tente på det vi holdt på med, sier bandet på sine egne nettsider.

Om Kaizers blir stinn rike på turnélivet vil ikke Olavsen si noe om.

– Det er hyggelig butikk både for band og arrangører. Men det er noe utenom det vanlige. Vi reiser med en arenaproduksjon og har store kostnader per dag, sier Olavsen til NRK.no.

Ny turné i 2013

Det er altså ingen vanlig turné det populære orkesteret er på veien med.

– På denne turneen her har vi gått inn for å lage veldig forskjellige setlister og variere framføringen hver dag. Vi har øvd inn over 60 sanger på forhånd, sier Geir Zahl og Terje Røthing til NRK.

De to rockestjernene forteller at de er klar for å spille enda flere konserter til neste år. Etter at deres siste album i Violeta, violeta-triologien er utgitt lover de overraskelser og stunts på sin turne i 2013.

– Dere kan spørre om hva dere vil, men vi vil ikke si hva som skjer, sier Zahl og Røthing hemmelighetsfullt og gir inntrykk av at de har noe stort på gang også til neste år.

HØR: Første gang på Kaizers-konsert:

Siste video

Programleiar: Jan Børge Lervik
Forsvaret detonerte håndgranaten som onsdag ble funnet på parkeringsplassen ved legevakten.