NRK Meny
Normal

– Jeg tror det kan bli en døråpner

Da Kurt Nilsen, Kygo og Aurora sto på scenen under Nobelkonserten fredag, kan de ha blitt fulgt av 350 millioner seere.

Kurt Nilsen og Kyrre Gørvell-Dahll

– Jeg tror det kan bli en døråpner på mange måter, og samtidig er det en bekreftelse på det han allerede har oppnådd. Nobelkonserten har et stort internasjonalt publikum, og vi hører fra venner i utlandet som har sett konserten, sier Kygos assisterende manager Jan Magnus Bjordal.

De 8000 som fulgte Nobelkonserten i Fornebu Arena blir for ingenting å regne i forhold til de mange utenlandske øynene som kan ha fulgt artistene. Konserten blir overført til 120 land i verden, og har et potensial til å nå 350 millioner seere.

I Norge hadde NRK1 659 000 TV-seere under konserten, 77 000 flere enn i fjor.

– Det at Kyrre også fikk en så sentral plass, gjør oss stolte. Det må jo være et resultat av at han var ønsket, sier Bjordal.

Hovedmanager for Kygo er amerikanske Myles Shear.

LES OGSÅ: Nobel-aktuelle Kygo: Torte ikkje spele på skuleavslutning

Kygo fikk åpne showet med tre låter. På den tredje, verdenshiten «Firestone», tok Kyrre Gørvell-Dahll med seg Kurt Nilsen.

Se dem her:

Kygo og Kurt Nilsen spilte «Firestone» sammen i Telenor Arena.

Helt til slutt fikk Fana-gutten også avslutte showet sammen med A-ha og deres hit fra 1985 «Take On Me».

– Det var helt vilt. En stor ære å bare være der. Det og i tillegg få lov til å spille med norske legender som A-ha, det var en drøm rett og slett, sa Kyrre Gørvell-Dahll da han ble intervjuet på TV2 lørdag morgen.

Se et utdrag her:

A-ha og Kygo spilte «Take On Me» sammen på Nobelkonserten.

– Hva er det med musikkbyen Bergen? spurte programleder Derek Mueller, under sin direktesendte YouTube-sending fra Nobelkonserten forrige fredag. Kanskje ikke så rart når tre av fire norske artister som sto på scenen i Fornebu Arena alle var fra bergensområdet.

Aurora sin manager, Geir Luedy, er mer usikker på hvor mange som egentlig følger med fra utlandet.

– Ja, jeg er litt usikker på hvor mange seere konserten egentlig har. Potensielt er det 350 millioner, men når jeg snakker med folk i utlandet, er det ingen som har sett den. Jeg tror i alle fall vi kan ta vekk 300 av de millionene med seere, mener Luedy, som uansett synes det ble en fantastisk opplevelse for Aurora å få stå på scenen.

– Hun slutter aldri å imponere

– Hun var litt nervøs, men hun går på og gjør så godt hun kan. Om det er 20 eller 10 000 som ser på tror ikke jeg hun tenker på. Hun slutter ikke å imponere med performance og vokalprestasjon, synes manageren hennes.

Auroa Aksnes fra Os fikk fremføre to låter i Fornebu Arena. Først Oasis-låten «Half The World Away» før hun «Runaway».

Her et utdrag av den første:

Aurora Aksnes synger «Half The World Away»

LES OGSÅ: – Det er veldig rart at jeg skal være der

Se hele Nobels fredspriskonsert 2015 her:

Det er duket for den 22. utgaven av Nobels fredspriskonsert, i år til ære for den nasjonale dialogkvartetten fra Tunisia. Direkte fra Telenor Arena får vi oppleve én av årets aller største internasjonale stjerner, norske Kygo. Han får selskap av blant andre A-ha og Aurora. Vert for konserten er den amerikanske talkshow-legenden Jay Leno.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik