– Jeg håpet at jeg en gang skulle løpe ut på Stadion i rød drakt

VESTLANDSHALLEN (NRK): Branns hjemkomne sønn, Petter Strand, hadde sin første trening med rødtrøyene mandag etter overgangen fra Molde.

Petter Strand etter Brann-trening

FØRSTE ØKT: Petter Strand hadde i dag sin første økt som Brann-spiller.

Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

24-åringen er fra Morvik i Åsane og spilte for Tertnes da han var yngre. Derfra ble han snappet opp av Sogndal da han skulle studere i saftbygden. Der gjorde han sakene sine så godt at han ble hentet til Molde i 2016.

Hordalendinger og særlig bergensere som spiller for andre toppklubber enn Brann er et stadig irritasjonsmoment for supporterne på Brann Stadion.

At Petter Strand er tilbake i byen, ikledd treningstøyet til Brann i vinterkalde Vestlandshallen, får mang en supporter til å juble.

– Jeg gikk mye på stadion da jeg var yngre, og håpet at jeg en gang skulle løpe ut der i rød drakt, sier Strand til NRK.

Petter Strand og Fredrik Haugen i kamp

MOT BRANN: Petter Strand i blå Molde-drakt i duell mot Branns Fredrik Haugen på Aker Stadion i fjor sommer. Molde vant kampen 5–1.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vil spille indreløper

På dagens trening ble Strand drillet i en indreløperrolle. 24-åringen kan også brukes på venstrekanten, der han spilte mye for Molde i 2018-sesongen.

Men Strand liker seg best midt på banen.

– Jeg har spilt en del venstreving i det siste, så det er en posisjon jeg takler fint, men keg kan helst se for meg å spille indreløper.

– Er det viktig for deg å ha en fast posisjon på laget?

– Ja, det er i hvert fall viktig at de tikke blir bytting fra kamp til kamp. Om det blir en periode i en posisjon og en periode i en annen er ikke så farlig, men det er viktig for meg at det ikke blir bytting hele tiden.

Petter Strand på Brann-trening

INDRELØPER: Petter Strand ble drillet i indreløperrollen i Lars Arne Nilsens 4-3-3-system.

Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Strand har vært ønsket av Brann i lengre tid, og Brann-trener Lars Arne Nilsen er fornøyd med signeringen.

– Han er en veldig anvendelig spiller, som er seriøs, har bra løpskraft og skyter godt. Han kan spille i flere posisjoner, men vi tenker først og fremst at han skal spille indreløper og kant, sier Nilsen.

Tøff konkurranse

Fra før har Brann bergenserne Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen som indreløpere. I tillegg er Kristoffer Løkberg hentet inn foran denne sesongen, og Amer Ordagic spiller også i posisjonen.

På midtbanen har Brann også Ruben Yttergård Jenssen, som ble hentet inn som erstatter for Sivert Heltne Nilsen i fjor sommer.

– Det er tøff konkurranse, og slik skal det være. Det skal være slik at du blir dyttet i ryggen og må prestere hele tiden, sier Strand.

Trener Nilsen vil ikke si om noen andre spillere kan være på vei ut.

– Det vet man aldri. Noen kommer og noen går. Vi har fått inn noen bra gutter nå, slik at det er konkurranse, og spillere som kan spille på forskjellige måter, sier Nilsen.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon