NRK Meny
Normal

– Jeg hadde også trukket meg som Brann-formann

Professor Frank Aarebrot mener Brann-supporterne må nøye seg med å drikke øl på Fotballpuben, og overlate til dem som har greie på juss og økonomi å styre Sportsklubben.

Frank Aarebrot

FYRER LØS MOT BRANN: – Jeg hadde også trukket meg hvis jeg sto overfor en forsamling som sto og hylte og skrek, slik som på dette Brann-årsmøtet. Denne generalforsamlingen har opptrådt fullstendig ansvarsløst, sier Frank Aarebrot.

Foto: ÅGE ALGERØY / NRK

– Jeg hadde også trukket meg hvis jeg sto overfor en forsamling som sto og hylte og skrek, slik som på dette Brann-årsmøtet. Denne generalforsamlingen har opptrådt fullstendig ansvarsløst, sier Frank Aarebrot.

Bergensprofessoren ble invitert til NRKs ettermiddagssending «Hordaland i dag» for å snakke om demokrati og Sportsklubben Brann. Det gikk ikke mange sekunder før han fyrte løs.

– Vi kan alltid diskutere medlemsdemokratiet, men jeg er fristet til å si at dette er tusseskap!

Kjell Tennfjord valgte først å bli leder i Brann, men trakk seg da et annet medlem, som ble lansert av supporterklubben, kom inn.

– Brann er et vrak

– Har man grunn til å være rystet over at en nyvalgt leder trekker seg før årsmøtet er avsluttet?

– Nei, egentlig ikke. Sannheten er at klubben ligger med brukket rygg, og det er en prestasjon av valgkomiteen å greie å få noen til å stille i det hele tatt. Man ber en mann på sine knær om å stille opp. I en slik situasjon vil en person som sier ja, med rimelighet stille noen krav. Han (Tennfjord, red.anm.) har ingen fullrigger som seiler med fulle seil, men et vrak som ligger og driver i fjæresteinene, sier professoren til NRK.

Les supporterlederens svar til Frank Aarebrot her!

– Kombinerer man styrehonorar med ekspertise sparer man penger. Jeg skjønner at når Tennfjord, som besitter administrativ og fotballfaglig bakgrunn, ønsker økonomisk og juridisk ekspertise i styret slik at man slipper å leie dette inn. Skifter du ut en jurist med en supporter får styret en helt annen sammensetning.

LES OGSÅ: Tennfjord: – Jeg er oppriktig lei meg

De verdiene som ligger i Branns historie er ikke verdier som generalforsamlingen har valgt. Skal gjengen på Fotballpuben forvalte den?

Frank Aarebrot, demokratiekspert

Tennfjord må selv bestemme

– Kan Tennfjord egentlig trekke seg?

– Han har som enhver tillitsvalgt rett til å konstatere at den demokratiske forsamlingen, som ville velge ham, ikke har tillit til hans evne til å velge folk. «Du har vår tillit til å styre klubben, din dust, men vi skal bestemme hvem som skal være dine medarbeidere.» Da må en kandidat få lov å bestemme selv om han har den fornødne tilliten, mener Aarebrot.

Han viser til at Liv Grete Skjelbreid, som ikke sto på valg, også valgte å trekke seg i protest.

– De verdiene som ligger i Branns historie er ikke verdier som generalforsamlingen har valgt. Skal gjengen på Fotballpuben forvalte den? spør Frank Aarebrot retorisk.

LES OGSÅ: Supporterleder: – Aarebrot bommer!

LES OGSÅ: – Dette topper nedrykket