NRK Meny
Normal

– Jeg ble spyttet på i butikk i Bergen

Marcus Pedersen fikk en kjempeopptur etter overgangen til Strømsgodset i fjor sommer etter marerittet i Brann. Spissen sier han fikk nok av Bergen da han ble spyttet på i butikken.

marcus pedersen etter kampen mot mjøndalen

DÅRLIG BEHANDLET: Marcus Pedersen ble spyttet på i en butikk i Bergen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Rullegardinen var i ferd med å gå ned, men jeg klarte heldigvis å holde meg!

Marcus Pedersen

I et intervju med Hamar Arbeiderblad sier Pedersen at han ikke fant seg til rette i Brann, og at det til slutt ble en enkel avgjørelse da Strømsgodset ville ha ham tilbake, fem år etter at han forlot klubben til fordel for nederlandsk fotball.

– Brann er helt sikkert en kjempefin klubb å spille for når de har medgang. Da jeg bodde i Bergen, hadde vi ikke det. Folk på gaten hater deg hvis laget sliter, sier han til avisen.

Klarte å holde seg i skinnet

Spesielt en hendelse fikk begeret til å renne over for kraftspissen.

– Jeg ble spyttet på da jeg var på butikken og handlet. Jeg måtte virkelig holde meg i skinnet for ikke å klikke helt. Rullegardinen var på vei ned, men jeg klarte heldigvis å holde meg, sier Pedersen.

brann

PÅ BANEN FOR BRANN: Marcus Pedersen scoret seks mål på 19 kamper for rødrøyene.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Vært utålmodig

Pedersen scoret bare seks mål på 19 kamper for Brann, men da han fikk på seg Godsets blå drakt igjen løsnet det skikkelig. 25-åringen scoret elleve mål på ti seriekamper og ble lagets toppscorer sammen med Iver Fossum sist sesong.

Laget tok til slutt sølv, og i tillegg ble Pedersen tatt ut på landslaget igjen. Målene har selvfølgelig skapt spekulasjoner om et nytt opphold i utlandet.

Stresser ikke

Pedersen har tidligere spilt for nederlandske Vitesse og engelske Barnsley, men uten suksess.

– Jeg har nok vært litt for utålmodig med hvilke klubber jeg har gått til. Klubbene har ofte slitt i bunnen av tabellen, og det er ikke lett å spille ensom spiss på lag som sliter. Nå vil jeg vurdere nøyere, være mer tålmodig og heller avvente. Men jeg trives veldig bra i Drammen, så det er ikke noe jeg stresser med.

Siste video

Programleder: Marte Rommetveit
Her fortsetter de diskusjonen utenfor studio