NRK Meny
Normal

Brann-kapteinen: – Ingen samler på 4.plasser og cupsølv

Skuffelsen var enorm i Brann-garderoben etter at Aalesund for andre gang på tre uker snøt bergenserne for heder og europacupspill.

Erik Mjelde og Rune Skarsfjord

NY AAFK-SMELL: Erik Mjelde og Rune Skarsfjord klarte ikke å glede seg over sesongen etter årets siste kamp.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Kaptein Erik Mjelde var langt nede da dommer Espen Berntsen blåste av årets siste serierunde og Brann måtte ta til takke med fjerdeplass .

– Jeg forstår ikke helt hvordan vi klarer å tape. De scorer på alle sjansene de har og er heldig med et par dommeravgjørelser. Vi bommer i avgjørende øyeblikk. Det er bittert, sa Mjelde til NRK.no.

Bjørnar Holmvik depper

DEPPET I AVSKJEDEN: Bjørnar Holmvik kunne tenkt seg en bedre avslutning på Brann-karrieren.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

– Må bli bedre neste sesong

Tapet ble ekstra bittert med tanke på cupfinaletapet mot nettopp Aalesund for bare tre uker siden. Dermed har Kjetil Rekdal og hans menn to ganger kostet Brann europacupspill og en gjev medalje.

– Fjerdeplass i serien og sølv i cupen er jo ingenting. Vi har ikke oppnådd noe som helst.

Klarer du ikke å glede deg over sesongen sett under ett? Mange eksperter dømte dere nord og ned...

– Nei, slike plasseringer er ikke noe å samle på. Du får ingenting ut av det. Nå må vi bare prøve å ta noen steg videre og bli bedre neste sesong, sier bergenseren.

Skarsfjord: – Smertefulle plasseringer

Trener Rune Skarsfjord forstår frustrasjonen og var heller ingen glad mann selv.

– Vi har det like jævlig alle sammen. Akkurat nå blør vi voldsomt. Isolert sett er det to plasseringer som er smertefulle. Men når vi om en tid klarer å se det fra fugleperspektiv, kan vi nok se med stolthet på at vi har konkurrert så godt i begge turneringene. Brann har kanskje vært den største positive overraskelsen i eliteserien i år, sier Skarsfjord til NRK.no.

Kim Ojo bommer mot Aalesund

STJERNEBOM: Kim Ojo satte ballen i stolpen og ut da han fikk sjansen for blankt mål tidlig i kampen.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Tippet Brann nedenom og hjem

Brann tapte for andredivisjonslaget Nest-Sotra (som i høst rykket ned til tredjedivisjon) i generalprøven før seriestart. Klubben hadde mistet stjerner som Erik Huseklepp, Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen og hadde ikke økonomi til å kjøpe etablerte spillere for å erstatte disse. Inn kom bosmanspillere som Kim Ojo og Carl Erik Torp.

Brann-spiller Kim Ojo

BILLIG MANN: Kim Ojo var et ukjent navn for de fleste før han kom gratis til Brann. I år har han vært en av eliteseriens største profiler.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Det nedrykkdømte laget sjokkerte med å slå Rosenborg i seriestarten og fulgte opp med en rekke sterke resultater utover i sesongen, ikke minst 6-3-seier over trønderne på Lerkendal nå i høst.

– Vi skal prøve å være stolte over det vi har gjort. Hele klubben har stått på sammen i år og hederen bør gå til veldig mange, sier Skarsfjord.

Vil ikke kritisere dommeren

Selv om flere Brann-spillere var misfornøyde med dommerens innsats i medaljekampen mot Aalesund, ville ikke Skarsfjord legge skylden på mannen i grått.

– Han har noen vanskelige avgjørelser og noen straffesituasjoner som er litt fifty-fifty. Litt smårusk, men det er ikke så lett å dømme en fotballkamp. Heldigvis avgjorde ikke det kampen. Det var det faktum at vi slapp inn tre mål som avgjorde, sier Brann-treneren.

Siste video

Liv Holmefjord og Torbjørn Lorentzen følger 1000-meteren på skøyter i OL fra Fana IL sitt klubbhus på Nesttun i Bergen.
Programleiar: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås