– Har mye han må forbedre

Erik Huseklepp var involvert i alt da Brann knuste Stabæk på Nadderud i går. Men trener Rune Skarsfjord har enda større forventninger til den hjemvendte spissen.

Erik Huseklepp

DRØMMECOMEBACK: Erik Huseklepp scoret ett mål selv og var involvert i alle de tre andre da Brann slo Stabæk 4-0 på Nadderud mandag kveld.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Lysluggen fra Sandsli var involvert i alle scoringene og kronet Brann-comebacket med et drømmemål etter 80 minutter. I tillegg fikk bergenseren annullert en scoring for offside, en annullering Skarsfjord var svært skeptisk til.

Rune Skarsfjord

STORE FORVENTNINGER: Trener Rune Skarsfjord er klar på at han venter seg mye av Huseklepp.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Treneren legger likevel ikke skjul på at han var godt fornøyd med Huseklepps innsats mot nedrykkskandidat Stabæk.

Skarsfjord: – Viser klasse

– Han fikk løpt av seg litt rust i første omgang, så begynte løpene å sitte. Det ble mer rom for ham, og han viser klasse ved en del tilfeller. I tillegg er Erik flink til å sette opp for andre spillere. Det er viktig og en god egenskap ved Erik som vi kjenner fra før, sier Skarsfjord til NRK.no.

Likevel mener Brann-treneren at Huseklepp fortsatt ikke viser fullt ut hva som bor i ham.

– Erik må også jobbe videre og ha fokus på utvikling. Han skal være lenge her og ta nye steg som spiller. Han har fortsatt ganske mye han kan forbedre, sier Skarsfjord.

Tidligere denne uken skrev Huseklepp under en kontrakt på fire og et halvt år med bergensklubben etter halvannet år borte fra Bergen.

– Det var dette jeg ville

En opptreden på slitte Nadderud foran rundt fire tusen tilskuere var trolig en stor kontrast for 27-åringen, sammenlignet med spill i italiensk Serie A og engelske The Championship. Likevel virket Huseklepp lykkelig over å være tilbake i den røde Brann-drakten.

– Det var dette jeg ville akkurat nå, og jeg er veldig fornøyd. Første omgang var rufsete for min egen del, men så løsnet det i andre omgang, sa Huseklepp etter kampen.

– Er det en nedtur å være tilbake i Norge?

– Nei. Det var jo mitt valg, svarer Huseklepp, nesten vantro over spørsmålet.

– Hadde jeg syntes det var en nedtur, hadde jeg ikke reist tilbake!

LES: Huseklepp angrer ikke på at han forlot Brann

Fikk bjørneklemmer av fansen

Brann-fansen var naturlig nok i ekstase etter kampen, og Huseklepp fikk flere gode bjørneklemmer av tilreisende supportere. Han kvitterte med å love mer å glede seg over i tiden fremover.

– Jeg har mer å gå på, var den klare beskjeden til både fans og presse.