– Har tilstått flere ran

Mannen som ranet Europris i Åsane har tilstått flere ran. Han gikk også til angrep på to politimenn med en saks etter pågripelsen.

Ran Europris i Åsane

Europris stengte dørene etter ranet, tirsdag kveld.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Mannen som ranet Europris på Liamyrane i Åsane har tilstått ugjerningen.

Mannen viste frem en kniv, og forlangte å få penger fra en dame i kassen. Han fikk et par tusen kroner, og sprang fra stedet, sier politiadvokat Helge Vigerust.

En kvinnelig ansatt fulgte etter mannen etterpå og ga politiet verdifull informasjon om hvor gjerningsmannen tok veien. Kvinnen skal være den samme som ble utsatt for ranet.

LES: Pågrepet i væpnet aksjon etter ran .

Sjekkes mot flere ran


Politet pågrep deretter mannen i et hus som han befant seg i.

– Mannen ble pågrepet og kjørt til legevakt. Der fikk han tak i en saks som han forsøkte å stikke to polittjenestemenn med, forteller Vigerust.

Mannen er nå fremstilt for varetekt på grunn av ranet, episoden på legevakten som fører til tiltalte for forsøk på legemsbeskadigelse i tillegg til vold mot offentlig tjenestemann, sier politiadvokaten.

Han kan også fortelle at mannen har tilstått et forsøk på grovt tyveri fra en Rema 1000-butikk i Åsane, i tillegg til et tyveri fra en Rema 1000-butikk på Nesttun i februar.

Mannen skal sjekkes opp mot de andre ranene i Bergen den siste tiden.
Men politiet fokuserer i første rekke på sakene som mannen har tilstått, og få han fengslet. Han vil bli begjært fengslet på torsdag.

Den siktede skal være i 20-årene, og er en gjenganger hos politiet. Han har per dags dato ni dommer fra tidligere, blant annet for grovt ran. Han skal også ha en god del vinningskriminalitet på rullebladet, og er for politiet kjent som en rusmisbruker.

Ran Europris i Åsane

Europris i Liamyrane kort tid etter ranet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

LES OGSÅ: Bensinstasjon ranet med kniv og Ranet bensinstasjon med kniv .

– De ansatte var kloke

Etter å ha lest forklaringene fra gårsdagens ran sier Vigerust at det var to personer som løp etter ransmannen.
– Det var godt at de var to om det. De kunne ha løpt raskere for å nå han igjen, men valgte å holde avstand. Det var en klok vurdering, og vi synes at de gjorde en veldig god innsats, sier han til NRK.no.

Ingen personer ble skadet under ranet som ble meldt til politiet kl 17.38. Politet hadde pågrepet mannen Ved 19-tiden konsentrerte politiet seg om en bolig i gangavstand fra Europris-butikken. Væpnede styrker hadde da tatt oppstilling rundt huset. Ca. klokken 19.30 tok politiet seg inn i huset.

– Mannen ble pågrepet klokken 19.36. Pågripelsen gikk udramatisk for seg, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Jan Steimler, tirsdag kveld.

Politijakt etter ran av Europris i Åsane

Politiet jaktet på gjerningsmannen etter de ansattes observasjoner.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK