NRK Meny
Normal

– 18-åringen hadde tilgang til Hildas naboleilighet

Den 18 år gamle mannen som er siktet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste, skal ha hatt tilgang til en leilighet i Gamleheimshagen. Der skal han ha hatt en egen sovesofa.

Gamleheimshagen

Her i Gamleheimshagen skal siktede ifølge VG ha disponert leiligheten innringet til venstre. Den andre markerte leiligheten tilhører avdøde Hilda Feste.

Foto: Thomas Hellum / NRK

VG skriver fredag at moren til den siktede 18-åringen disponerte en leilighet i Gamleheimshagen. Grunnen til dette skal være at familiens kommunale leilighet som ligger i nærheten av Gamleheimshagen, i desember var under utbedring for skader.

Avisen skriver at 18-åringens sovesofa skal ha blitt fraktet ned i leiligheten, som er en tilsvarende leilighet som den Hilda Feste bodde i. VG skriver at moren til den siktede ikke skal ha disponert leiligheten i Gamleheimshagen, fordi hun i de aktuelle ukene ordnet seg på andre måter.


– Kan ikke utelukke det

Nils-Petter Borge

Nils Petter Borge.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Mellom januar og februar skal den drapssiktede ha hjulpet sin mor med å frakte sovesofaen tilbake til familiens egne leilighet etter utbedringene.

– Disse boligene er primært for eldre brukere, men i en kommune vil det oppstå behov for kommunale boliger fra tid til annen. Jeg kan ikke utelukke at andre har bodd der, sier kommunalsjef i Os, Nils Petter Borge til VG.

Politiet: – Ingen kommentar

Politiet vil ikke kommentere opplysningene rundt siktedes tilgang på leiligheten i Gamleheimshagen. De ønsker heller ikke å si noe om hvorvidt tekniske bevis kan ha forflyttet seg til Hilda Feste leilighet.
– Når det gjelder opplysninger fra saken om hva vitner og andre har forklart, så har jeg ikke lyst til å svare på det, sier politiadvokat Ørjan Ogne til VG.

Han vil heller ikke kommentere når politiet fikk kjennskap til leiligheten i Gamleheimshagen, eller om de er kjent med at den siktedes sovesofa skal ha stått i leiligheten.

Ukjent for advokaten

Advokat Rolf Knudsen

Rolf Knudsen.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Den siktedes advokat, Rolf Knudsen, forteller til VG at han ikke kjenner til at hans klient disponerte leiligheten.
– Dette er veldig interessant. Vi må undersøke gehalten i de tekniske bevisene politiet snakker om, sier han til avisen.

Under fredagens fengslingsmøte kom det frem at politiet har fingeravtrykk og håndflateavtrykk som knytter 18-åringen til Hilda Festes leilighet.

18-åringen ble tirsdag arrestert av politiet i familiens leilighet som ligger i nærheten av Gamleheimshagen. Da ble han siktet for forsettlig drap. Fredag ble siktelsen utvidet til forsettlig drap og voldtekt.

Siktede var svært preget under fengslingsmøtet, og benekter enhver kjennskap til noen av anklagene.

– Han er like sjokkert over å bli anklaget for voldtekt som han ble over å bli siktet for drap, sier hans forsvarer til NRK.no.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo