– Ettåringen var tilstede under drapet

Den drapssiktede faren har forklart at det yngste av de seks barna var til stede i huset, ifølge politiet. I det første avhøret har han erkjent drapet på seksbarnsmoren på Askøy.

Askøy-drapet

ETTERFORSKNING: Krimteknikere gikk inn i huset på Follese onsdag ettermiddag. Noen timer tidligere hadde politiet funnet den døde kvinnen på adressen.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Seksbarnsmoren ble funnet drept i sitt eget hjem på Follese i Askøy. Faren er siktet for drapet, og satt tre timer i avhør i går.

– Han har erkjent å ha drept sin kone, sier påtaleansvarlig Eli Valheim.

Politiadvokat Eli Valheim
Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Mannen pakket en koffert og reiste til Bergen fengsel. Der meldte han seg for de ansatte, og fortalte at han hadde drept konen sin. Da politiet kom til leiligheten han bodde i, fant de 39 år gamle kvinnen død.

Ettåring var i huset

– Han fortalte at det yngste barnet, på ett år, var tilstede i huset. Han tror at barnet sov, sier Valheim.

Faren plasserte barnet hos noen andre før han dro til fengselet.

– Jeg vil ikke gå i detalj om hva den siktede har forklart om hendelsen, utenom å si at han har erkjent å ha forårsaket hennes død, sier Valheim.

Hun kan heller ikke bekrefte dødsårsak, men sier at politiet avventer en obduksjonsrapport fra Gades Institutt. Den siktede vil bli fremstilt for fengsling i Nordhordland tingrett fredag ettermiddag.

Kvinne funnet drept på Follese

KRIMTEKNIKERE: Den siktede satt i avhør i tre timer onsdag kveld. Han skal ha forklart at han tok livet av sin kone, men verken politiet eller forsvarsadvokat vil si mer om mannens forklaring.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Møtte forsvarer i dag

Forsvarsadvokat Egil Jordan hadde sitt første møte med den siktede i dag.

– Jeg vil ikke gå i detaljer om hva han har sagt, fordi barna er store nok til å lese avisen. Jeg tenker de bør få sin informasjon fra bistandsadvokaten, sier Jordan.

Den siktede satt i avhør i tre timer torsdag kveld, da med Jordan sin kollega som stedfortreder. Det ble ikke gjort nye avhør torsdag.

Advokat Egil Jordan

FORSVARER: Egil Jordan har vært den siktede sin advokat siden 2009. Både i strafferettslige spørsmål det året, og i sivile saker siden.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Min klient er svært preget av det som har skjedd. Han er opptatt av hvordan det går med barna, og han har fortalt meg hvor han mener barna bør plasseres, sier Jordan.

Barna er i kommunen og barnevernets omsorg midlertidig. Kommunen har i dag fått kontakt med venner av familien, som skal være sammen med barna.

Barnevernet kontaktet familien

Jordan har vært mannens forsvarer en gang tidligere, i 2009. Da tok moren (39) ut et besøksforbud mot den siktede ektemannen. Hun anmeldte ham for tre tilfeller av vold.

«Fornærmedes forklaring støttes av påvist skade», skriver tingrettsdommeren i Nordhordland. Moren valgte senere å be om at besøksforbudet ble opphevet.

Siv Høgtun

KONTAKT MED BARNEVERNET: Etter besøksforbudet mot faren, ble familien fulgt opp av barnevernet i 2009. De fant at barna var veltilpassede og hadde det bra, sier ordfører Siv Høgtun.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

– Barnevernet var i kontakt med moren i 2009, noe som er rutinemessig etter at faren har blitt anmeldt, sier ordfører i Askøy, Siv Høgtun.

Hun referer til informasjon hun har fått av barnevernet. Barnevernet møtte moren i 2009, og snakket også med flere personer i familien omgangskrets.

– De kom fram til at det ikke var noen grunn til å opprette sak eller gå videre med det. Det ble støttet av folk i omgangskretsen, som sa at barna hadde det veldig bra og var velfungerende. Det har ikke vært kontakt mellom barnevernet og familien siden den gang, sier Høgtun.

Ekteparet var adskilt i en periode etter 2009, men faren skal ha flyttet inn hos familien igjen i 2012, ifølge Folkeregisteret.

Follese

NABOLAGET: For fire år siden opplevde nabolaget på Follese et tragisk familiedrap. Dersom siktedes forklaring stemmer, er dette andre gang på kort tid at nabolaget blir rystet av en familietragedie.

Foto: Anders Ekanger