NRK Meny
Normal

– En finfin anledning til å trene godt

Tidligere landslagsspiller Daniel Braaten (33) ser frem til å prøvespille for Brann. Lørdag er han med på flyet når Sportsklubben drar på treningsleir til USA.

Braaten

GLEDER SEG: Daniel Braaten scoret fire mål på sine 52 landskamper for Norge. Nå er det mangeårige utenlandsproffen klar for treningsleir med SK Brann i USA.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Dette dukket opp i går, så det er en finfin anledning til å trene godt. Så får vi se om det blir noe mer, sier Daniel Braaten til NRK fredag kveld.

Fotballklubben Brann reiser på treningsleir til Florida de neste to ukene. De skal bo på IMG Academy i Bradenton og oppholdet i USA varer fra 23. januar til 6. februar.

Braaten legger ikke skjul på at han blir med på kort varsel, men gir inntrykk av at han gleder seg til å teste formen.

52 landskamper

Den gamle ringreven fra Drillos landslagsperiode har 52 landskamper for Norge og scoret fire mål med flagget på brystet.

Den 184 centimeter høye vingen går under kallenavnet «Dyret» på grunn av sin voldsomme fysikk.

33-åringen signerte i fjor en ettårskontrakt med osloklubben Vålerenga, men er nå fristilt og på jakt etter ny klubb. Ifølge BA spilte Braathen 22 kamper i 2015, derav elleve fra start.

Oslokaren har en lang utenlandskarriere bak seg i proffklubbene Bolton (England), Toulouse (Frankrike) og København.

Rosenborgs Daniel Braaten (t.v.) i duell med Magnus Kihlberg

TRENER MED BRANN. Daniel Braaten (til v.) spilte for Rosenborg fra 2004 til 2007. De neste syv sesongene spilte han i utlandet, henholdsvis i England, Frankrike og Danmark. Nå er han på prøvespill i Brann.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

LES OGSÅ: Brann reiser til USA med fire tidlegare Sogndal-spelarar

Sportssjefen: – Kan forsterke oss

Daniel Braaten er ikke den eneste prøvespilleren som blir med på USA-turen: Thomas Drage (23) og Ulrik Flo (27) er også i troppen. Branns sportssjef Rune Soltvedt gleder seg til å se nykommerne i aksjon.

– Kanskje gir vi dem en mulighet, kanskje går vi for noen andre. Det er vanskelig å si, men vi hadde jo ikke tatt dem med dersom de var helt uaktuelle. De spiller i posisjoner der vi ser at vi kan forsterke oss, sier Soltvedt til NRK.

  • I USA er det planlagt en treningskamp mellom Brann og Jönköpings Södra IF. Matchen spilles 5. februar, sannsynligvis klokken 15.00 amerikansk tid, ifølge Branns hjemmeside.

Trolig vil Daniel Braaten få sjansen til å vise seg frem i den røde trøyen mot svenskene.

LES OGSÅ: Daniel Braaten starter mot Barcelona