NRK Meny
Normal

– En ekstrem belastning på varsleren

– Vi er glade for at varsleren blir tatt på alvor. Både han og Monikas mor har opplevd en ekstrem belastning, sier Kjetil Rekdal i Politiets Fellesforbund.

Kjetil Rekdal i Politiets fellesforbund

SE VIDEO: – Arbeidsgruppen støtter oppunder varslerens funn, som er veldig gledelig for oss, sier Kjetil Rekdal, leder i Politiets Fellesforbund i Hordaland.

For de ansatte ved Hordaland politidistrikt var det forventet at det ville komme krass kritikk av Monika-etterforskningen.

– Nå har arbeidsgruppen, en ekstern aktør, brukt lang tid på å utrede hva som faktisk har skjedd. Men det er fortsatt er mange ubesvarte spørsmål, sier Kjetil Rekdal, leder Politiets Fellesforbund i Hordaland.

Alle må tilstrebe å bli bedre, også politiet i Hordaland.

Kjetil Rekdal, Politiets Fellesforbund

Må lære av feilene

Ifølge Rekdal trekker rapporten opp mange læringspunkter.

– Det er klart at vi burde hatt større åpenhet og rom for å komme med synspunkter, slik at saken kunne vært tatt opp på et tidligere tidspunkt.

LES OGSÅ: Her er feila politiet gjorde i etterforskinga

– Hvilke konsekvenser får dette?

– Politimesteren i Hordaland er ansvarlig for dette og må helt klart trekke konklusjoner av rapporten og læringspunktene som ligger der, noe vi forventer. Hvilke andre konsekvenser dette får skal ikke jeg uttale meg om, sier Rekdal til NRK.

LES OGSÅ: Bistandsadvokaten: – En støtte og oppreisning

– Ekstrem belastning

– Hva mener du er det viktigste som kommer frem?

– Det er for tidlig å kommentere detaljer i rapporten. Men vi har fått en del svar. Varselet for etterforskeren er nå veldig legitimert, og arbeidsgruppen støtter oppunder hans funn, som er veldig gledelig for oss. Dette har vært en ekstrem belastning for mor til Monika, men også for varsleren og dem som har vært involvert i etterforskningen, sier Rekdal.

– Jeg har hatt et ønske om å finne punkter vi kan lære av slik at vi ikke kommer i samme situasjon igjen. Så lenge vi holder på med mennesker, og mennesker gjør arbeid, er det fare for menneskelige feil. Vi må minimere de mulighetene i fortsettelsen.

– Alle må tilstrebe å bli bedre, også politiet i Hordaland, sier Kjetil Rekdal.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås