– Du skal ha æren for fremgangen, Mikkel

Sykmeldte Oddny Miljeteig takker sin stand-in Mikkel Grüner og partifellene for en strålende valgkamp. Forhåndsstemmene viser en klar fremgang for SV.

Mikkel og Oddny

TAKKER MIKKEL: – Den som skal ha største del av æren er (til v.) Mikkel Grüner, andrekandidaten som steg frem som førstekandidat på en uke. Jeg er ham evig takknemlig, han har gjort en avsindig jobb, sier Oddny Miljeteig til NRK.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Valglogo

– Dette er en helt annen opplevelse enn 4,4 prosent som vi hadde for fire år siden. Vi har merket at det har gått oppover måned for måned i Bergen, sier Oddny Miljeteig.

Forhåndsstemmene viser at SV ligger an til å kapre 6,7 prosent.

I begynnelsen av august slapp partiet bomben: Partiveteranen og partiets nestleder hadde fått kreft og måtte trekke seg fra all valgkamp. Men hun beholdt førsteplassen på listen i Bergen.

FØLG OSS LIVE HER:

– De tok ansvar så det suste da jeg røk ut (med sykmelding, red.anm.), og den som skal ha største del av æren er Mikkel Grüner, andrekandidaten som steg frem som førstekandidat på en uke. Jeg er ham evig takknemlig, han har gjort en avsindig jobb, sier Miljeteig til NRK.

En god følelse

– Hvordan har det vært å stå på sidelinjen i valgkampen?

– Det er aldeles naturstridig. Jeg har vært førstekandidat før, og nå er jeg nestleder i SV også, så å ryke ut fullstendig i det valgkampen og striden skulle til for fullt, er helt naturstridig. Men jeg må si igjen at den mobiliseringen som Bergen SV har gjort, med Mikkel i spissen, er bare helt fantastisk å bivåne, sier Miljeteig.

Hun legger til at partifellene har hatt tid til å vise omsorg og kjærlighet, også.

Mikkel Grüner snakker om partiets savn av nestlederen.

Under radaren

– Jeg kjenner på at SV gjør et godt valg! Vi har merket at vi har steget måned for måned, selv om vi kanskje har gått litt under radaren til kommentatorene, sier hun.

SV går frem marginalt på forhåndsstemmene i forhold til valget for to år siden, men øker med 2,3 prosent i forhold til kommunevalget for fire år siden. Det gir Oddny Miljeteig to flere representanter i ryggen i bystyret.