NRK Meny
Normal

– Drømmen har blitt virkelighet

Brann har i dag signert to nye spillere. Finnen Dani Hatakka sparer ikke på lovordene om sin nye klubb. – En av de største klubbene i Skandinavia!

Nye brannspillere

NYSIGNERINGER: (Fra v.) Mads Hvilsom og Dani Hatakka ble presentert på Brann Stadion fredag ettermiddag. De er hentet henholdsvis som spiss og forsvarsspiller.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

«Dreams do come true ... Just signed a 3 year contract with one of the biggest clubs in the Scandinavia, SK Brann Bergen. I couldn't be happier!!»

Dette skriver den finske forsvarsspilleren Dani Hatakka (23) på sin Instagramkonto, etter at han i dag signerte kontrakt med Sportsklubben Brann.

– Jeg vil gjøre det jeg kan for å skape smil i Bergen. Jeg kan ikke vente til sesongen starter, sier Hatakka til NRK, og legger til:

– Min norsk er fremdeles i utvikling, men jeg kan si: «Eg er frå Bergen»!

Laster Instagram-innhold

Har godfølelsen

Hatakka har skrevet under for tre år og kommer gratis fra den finske klubben KuPS. Han har spilt 70 eliteseriekamper i tillegg til 24 kamper for det finske U21-landslaget.

Hatakka er en spiller som er mest brukt som høyreback, men som også kan spille midtstopper. I

– Da Brann kom på banen ble jeg straks interessert. Å få sjansen i en klubb med så lidenskapelige fans, føles utrolig bra, sier han til brann.no.

Dani Hatakka

SIGNERER: (Fra v.) Sportssjef Rune Soltvedt og Dani Hatakka.

Foto: Bernt-Erik Haaland/brann.no

Ny spiss

Brann har fredag også signert den danske angrepsspilleren Mads Hvilsom. 23-åringen kommer på lån fra 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig.

Avtalen hans gjelder frem til sommeren 2017, med opsjon på permanent overgang.

– Det var ikke så vanskelig å takke ja til Brann. Jeg var i en situasjon i Tyskland der jeg trengte mer spilletid. Jeg er 23 år og har lyst å vise meg frem. Når en stor klubb i en stor by med mange fans kontakter deg bør man si ja. Prosjektet med å få Brann tilbake i toppen av norsk fotball tiltaler meg som fotballspiller, sier Hvilsom til NRK.

Han mener 10.000 tilskuere i snitt på kampene er på høyde med «dansk standard.»

Hatt ham i kikkerten

23 år gamle Hvilsom scoret 16 mål i den danske toppdivisjonen i 2014-15-sesongen for Hobro. Etter den suksessen gikk han til Braunschweig, uten å lykkes. Det ble med fem kamper og ingen mål.

– Det er under ett år siden Hvilsom var en av dansk fotballs mest målfarlige spisser. Vi speidet på ham da også, men den gang var det ikke mulig for oss å hente ham, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til Branns hjemmesider.

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.