NRK Meny
Normal

– Drømmen har blitt virkelighet

Brann har i dag signert to nye spillere. Finnen Dani Hatakka sparer ikke på lovordene om sin nye klubb. – En av de største klubbene i Skandinavia!

Nye brannspillere

NYSIGNERINGER: (Fra v.) Mads Hvilsom og Dani Hatakka ble presentert på Brann Stadion fredag ettermiddag. De er hentet henholdsvis som spiss og forsvarsspiller.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

«Dreams do come true ... Just signed a 3 year contract with one of the biggest clubs in the Scandinavia, SK Brann Bergen. I couldn't be happier!!»

Dette skriver den finske forsvarsspilleren Dani Hatakka (23) på sin Instagramkonto, etter at han i dag signerte kontrakt med Sportsklubben Brann.

– Jeg vil gjøre det jeg kan for å skape smil i Bergen. Jeg kan ikke vente til sesongen starter, sier Hatakka til NRK, og legger til:

– Min norsk er fremdeles i utvikling, men jeg kan si: «Eg er frå Bergen»!

Laster Instagram-innhold

Har godfølelsen

Hatakka har skrevet under for tre år og kommer gratis fra den finske klubben KuPS. Han har spilt 70 eliteseriekamper i tillegg til 24 kamper for det finske U21-landslaget.

Hatakka er en spiller som er mest brukt som høyreback, men som også kan spille midtstopper. I

– Da Brann kom på banen ble jeg straks interessert. Å få sjansen i en klubb med så lidenskapelige fans, føles utrolig bra, sier han til brann.no.

Dani Hatakka

SIGNERER: (Fra v.) Sportssjef Rune Soltvedt og Dani Hatakka.

Foto: Bernt-Erik Haaland/brann.no

Ny spiss

Brann har fredag også signert den danske angrepsspilleren Mads Hvilsom. 23-åringen kommer på lån fra 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig.

Avtalen hans gjelder frem til sommeren 2017, med opsjon på permanent overgang.

– Det var ikke så vanskelig å takke ja til Brann. Jeg var i en situasjon i Tyskland der jeg trengte mer spilletid. Jeg er 23 år og har lyst å vise meg frem. Når en stor klubb i en stor by med mange fans kontakter deg bør man si ja. Prosjektet med å få Brann tilbake i toppen av norsk fotball tiltaler meg som fotballspiller, sier Hvilsom til NRK.

Han mener 10.000 tilskuere i snitt på kampene er på høyde med «dansk standard.»

Hatt ham i kikkerten

23 år gamle Hvilsom scoret 16 mål i den danske toppdivisjonen i 2014-15-sesongen for Hobro. Etter den suksessen gikk han til Braunschweig, uten å lykkes. Det ble med fem kamper og ingen mål.

– Det er under ett år siden Hvilsom var en av dansk fotballs mest målfarlige spisser. Vi speidet på ham da også, men den gang var det ikke mulig for oss å hente ham, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til Branns hjemmesider.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik