NRK Meny
Normal

– Drevland-etterforskningen vil ta lenger tid

Politiet avlyser ekspressbehandling av Trude Drevland-saken. En avgjørelse vil trolig ikke foreligge før tidligst nærmere månedsskiftet.

Trude Drevland

MÅ VENTE PÅ SVAR: Ordfører Trude Drevland har tatt ulønnet permisjon fra vervet som ordfører og er også ute av Høyres valgkamp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det vil gå lengre tid enn de to-tre ukene som var forespeilet . Grunnen til det, er at det er mye informasjonsinnhenting som skal gjøres, sier politiadvokat Hedvig Moe Øren i Hordaland politidistrikt til NRK.

Hedvig Moe Øren

HENTER INN INFO: Politiadvokat Hedvig Moe Øren er påtaleansvarlig i saken.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Høyt prioritert

Politiet er nå i full gang med å undersøke om utveksling av gaver og tjenester i forholdet mellom ordfører og cruiseskip-jordmor Trude Drevland (H) og og Viking Cruises-sjefen Torstein Hagen kan defineres som korrupsjon.

Bergenspolitiet har forsikret at forholdet skal avgjøres raskt og har satt ned en gruppe på fire-fem etterforskere og en politiadvokat som skal jobbe med Drevland-saken.

– Saken er fortsatt høyt prioritert, sier Øren.

Taus om status

Hun vil ikke kommentere hvilke metoder politiet bruker for å hente inn informasjon, eller om noen av de involverte er avhørt i saken.
– Jeg vil ikke gå inn på etterforskningsskrittene, både av hensyn til etterforskningen og personene som er involvert.

Viking cruises

GUDMOR: Ordfører Trude Drevland var gudmor for cruiseskipet Viking Star. Her fotografert om bord på skipet sammen med skipsreder Torstein Hagen.

Foto: Stine Mari Velsvik

Det har foreløpig ikke kommet informasjon om hvorvidt noen har fått status som mistenkt i saken. Moe Øren vil ikke kommentere om det hadde vært naturlig å gå ut med det dersom ordfører Trude Drevland hadde vært mistenkt.

– Jeg skjønner behovet for informasjon til offentligheten i slike saker, men vi ønsker ikke å kommentere dette nå.

Ordfører Trude Drevland har gått ut i ulønnet permisjon så lenge etterforskningen pågår. Hun er også ute av Høyres valgkamp.

Elden: – Vet ikke mer enn det som står i media

Drevlands advokat, John Christian Elden, skrev følgende om etterforskningen i en e-post til NRK tirsdag denne uken:

– Vi vet intet om det annet enn det som står i media. Herunder Mevatnes uttalelser i media om at saken ikke er rettet mot Drevland.

Politiet ikke vil konkludere i saken før tidligst i slutten av september, etter at statsadvokaten 31. august beordret gjenåpning av etterforskningen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås