NRK Meny
Normal

– Drevland-etterforskningen vil ta lenger tid

Politiet avlyser ekspressbehandling av Trude Drevland-saken. En avgjørelse vil trolig ikke foreligge før tidligst nærmere månedsskiftet.

Trude Drevland

MÅ VENTE PÅ SVAR: Ordfører Trude Drevland har tatt ulønnet permisjon fra vervet som ordfører og er også ute av Høyres valgkamp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det vil gå lengre tid enn de to-tre ukene som var forespeilet . Grunnen til det, er at det er mye informasjonsinnhenting som skal gjøres, sier politiadvokat Hedvig Moe Øren i Hordaland politidistrikt til NRK.

Hedvig Moe Øren

HENTER INN INFO: Politiadvokat Hedvig Moe Øren er påtaleansvarlig i saken.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Høyt prioritert

Politiet er nå i full gang med å undersøke om utveksling av gaver og tjenester i forholdet mellom ordfører og cruiseskip-jordmor Trude Drevland (H) og og Viking Cruises-sjefen Torstein Hagen kan defineres som korrupsjon.

Bergenspolitiet har forsikret at forholdet skal avgjøres raskt og har satt ned en gruppe på fire-fem etterforskere og en politiadvokat som skal jobbe med Drevland-saken.

– Saken er fortsatt høyt prioritert, sier Øren.

Taus om status

Hun vil ikke kommentere hvilke metoder politiet bruker for å hente inn informasjon, eller om noen av de involverte er avhørt i saken.
– Jeg vil ikke gå inn på etterforskningsskrittene, både av hensyn til etterforskningen og personene som er involvert.

Viking cruises

GUDMOR: Ordfører Trude Drevland var gudmor for cruiseskipet Viking Star. Her fotografert om bord på skipet sammen med skipsreder Torstein Hagen.

Foto: Stine Mari Velsvik

Det har foreløpig ikke kommet informasjon om hvorvidt noen har fått status som mistenkt i saken. Moe Øren vil ikke kommentere om det hadde vært naturlig å gå ut med det dersom ordfører Trude Drevland hadde vært mistenkt.

– Jeg skjønner behovet for informasjon til offentligheten i slike saker, men vi ønsker ikke å kommentere dette nå.

Ordfører Trude Drevland har gått ut i ulønnet permisjon så lenge etterforskningen pågår. Hun er også ute av Høyres valgkamp.

Elden: – Vet ikke mer enn det som står i media

Drevlands advokat, John Christian Elden, skrev følgende om etterforskningen i en e-post til NRK tirsdag denne uken:

– Vi vet intet om det annet enn det som står i media. Herunder Mevatnes uttalelser i media om at saken ikke er rettet mot Drevland.

Politiet ikke vil konkludere i saken før tidligst i slutten av september, etter at statsadvokaten 31. august beordret gjenåpning av etterforskningen.

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.