Normal

– Dette er vår store skrekk

Vogntoget fra Bring mistet betonglasten og traff en personbil i motgående felt. Bring-sjef er lykkelig over at ingen kom alvorlig til skade.

POLITIET ETTERFORSKER: Det var tirsdag formiddag i 10.30-tiden at en betongplate forskjøv seg på lasteplanet under fart. Den 19 tonn tunge betongveggen traff en personbil som kom kjørende imot. Nå undersøker politiet saken, blant annet om lasten var godt nok sikret.

– Det er vår store skrekk at slikt skjer. Heldigvis skjer det ikke ofte. Vi har gode rutiner og få uhell, sier daglig leder Stein Børre Johnsen i Bring Linehaul AS.

Det var tirsdag formiddag i 10.30-tiden at en betongplate forskjøv seg på lasteplanet under fart. Den 19 tonn tunge betongveggen traff en personbil som kom kjørende imot.

Den kvinnelige føreren i personbilen fikk sjokk, men var heldig og unngikk alvorlige skader. Hun skal være i 50-årene.

– I god teknisk stand

Ulykken etterforskes nå av politi og biltilsyn, som blant annet skal undersøke om lasten var forsvarlig sikret.

Vogntoget eies av Bring Linehaul, som fusjonerte med Bergen Container & Trailer transport AS i 2014.

– Bilen er del av vår utskiftningsplan, det er derfor den ikke er Bring-profilert i grønt. Men den er i god teknisk stand og vår engasjerte sjåfør har brukt mye tid på å ta godt vare på den, forsikrer Johnsen.

Bring Linehaul har 170 lastebiler og vogntog som kjører landet rundt, i tillegg til biler i Sverige.

– Hva vet du om hendelsen?

– Kjøretøyet er til gransking hos biltilsynet og politiet, og vi avventer uttalelse derfra om hva som har hendt. Jeg vil ikke spekulere. Dette er en godt utdannet sjåfør på lastsikring, så det er naturlig å søke etter mulig teknisk svikt, sier Stein Børre Johnsen i Bring til NRK.

Politiet etterforsker

Lastebilen var på vei fra Sandsli mot Bergen med en betongvegg da lasten forskjøv seg og tippet over. Veien var stengt en periode etter hendelsen.

Statens vegvesen kom til stedet kort etter ulykken for å vurdere hendelsen og sikringen av lasten.

– Vi har bedt om ekspertbistand og opprettet sak. Vi avventer mer informasjon før jeg kan si hva som skjer videre i saken, sier etterforskningsleder Grunde Næss ved Bergen sør politistasjon.