NRK Meny
Normal

– Dette er forferdelig trist

Meland kommune ser alvorlig på konkursen i Walde Entrepenør og Walde Byggvare. – Dette merkes godt i hele lokalsamfunnet, sier ordfører Nils Marton Aadland.

Nils Marton Aadland

OVERRASKET: – Jeg hoppet i stolen når jeg fikk høre om dette, sier Meland-ordfører Nils Marton Aadland.

Foto: Arthur Kleiveland, Avisa Nordhordland

Jeg hoppet i stolen når jeg fikk høre om dette.

Ordfører i Meland, Nils Marton Odland.

I følge hovedaksjonær og styreleder i Waldegruppen, Håkon Nesheim, mister i hvertfall rundt 150 ansatte jobben.

Det ble klart etter at en av Hordalands største boligentreprenører slo seg konkurs i går.

Walde Entrepenør og Walde Byggvare har totalt 173 ansatte.

Var ikke klar over alvoret

– Det er forferdelig trist. Det er trist for de ansatte, det er trist for underleverandører og det er trist for kunder. Dette kommer vi til å merke, sier ordfører i Meland, Nils Marton Aadland.

Hovedårsaken til konkursbegjæringen er en alvorlig og kritisk likviditetssituasjon.

Ordføreren sier at han kjente til at selskapet hadde økonomiske utfordringer. Konkursen kom likevel svært overraskende på ham.

Walde

HALVFERDIG KIRKE: Walde entreprenør har slått seg konkurs, og kirken de holdt på å oppføre i Knarvik blir stående halvferdig inntil videre.

Foto: 03030-tipser

– Jeg hoppet i stolen når jeg fikk høre om dette. Det kom veldig overraskende på meg. Vi var klar over at selskapet har hatt økonomiske utfordringer en stund. Men at det var såpass alvorlig hadde vi ikke grunn til å tro.

Vil bistå arbeiderne

Ordføreren har ikke fått oversikt over hvor mange av de ansatte som tilhører Meland kommune. Han sier at kommunen nå vil gjøre det de kan for å bistå alle dem som så plutselig har blitt arbeidsløse.

– Vi vil selvfølgelig gjøre det vi kan i forhold til å gi gode tjenester via NAV, for at de skal få arbeid så fort som mulig.

– Helt konkret, hva kan dere gjøre?

– Det viktigste blir å bistå de som nå står uten arbeid. Vi skal gå i dialog med alle parter for å se hvordan vi i fellesskap kan komme best mulig ut av dette. Men det hele og fulle bildet er ikke klart for oss enda.

Kan ikke gi økonomisk støtte

Han håper at kunder og underleverandører ikke blir altfor hardt rammet av konkursen. Men Ifølge Aadland har kommunen ingen mulighet til å støtte underleverandører økonomisk.

– Det kan vi ikke. Men vi er selvfølgelig opptatt av å legge til rette for at bedriftene skal få utvikle seg i Meland. Nå er det viktig at vi får en helt klar oversikt over situasjonen før vi bestemmer hvilke tiltak vi skal iverksette, sier han.