NRK Meny
Normal

– Det har vært en tung dag for oss

Det har vært en tøff dag for de ansatte i TV 2 etter at de fikk vite at ytterligere 113 årsverk skal kuttes. – Stemningen er vanskelig å beskrive, sier tillitsvalgt Henrikke Helland.

Henrikke Helland

MERKELIG STEMNING: Klubb 2-leder Henrikke Helland synes det er vanskelig å beskrive stemningen på allmøtene i TV 2 i dag da de ansatte fikk høre om de omfattende kuttene..

Foto: Sølve Rydland

På allmøter for de ansatte i Oslo og i Bergen ble kuttplanene i TV 2 lagt fram. 350 millioner kroner skal kuttes innen 2020 og de ansatte fikk vite at de 67 som allerede har tatt sluttpakke, er langt fra nok.

I tillegg til dette skal 113 årsverk skal kuttes. Til sammen må mediebedriften kvitte seg med 177 årsverk.

– Det var en tung beskjed å få for de ansatte i dag, sier leder i redaksjonsklubben, Henrikke Helland.

Les: 177 må gå i TV 2: – Vi håper flest mulig løses frivillig

– En merkelig stemning

Ledelsen i TV2 møtte pressen i ettermiddag. Der gjenga TV 2-sjef Olav T. Sandnes hva han tidligere hadde informert de ansatte om på allmøtene.

Strategiplanen «TV 2 i 2020» skal gjøre TV 2 til en lønnsom og mer effektiv organisasjon i fremtiden. Den innebærer en rekke endringer i mediehuset. Blant annet legger de ned eller reduserer antall stillinger på lokalkontorene, og flytter folk fra Oslo til Bergen.

Kuttene vil også merkes på skjermen ved at flere programmer blir kuttet ut. Samtidig vil TV2 vri tilbudet sitt fra tradisjonell TV og over på nett-tv og strømmeløsninger. Omstruktureringen betyr en omfattende satsing på TV 2 Sumo.

– I tillegg til kuttene fikk vi vite hvordan de skal bygge et nytt og sterkt TV 2. Det var en stemning jeg ikke helt kan beskrive i rommet under allmøtene i formiddag, sier Helland.

TV 2-ledelsen om kutt i Bergen

MØTTE PRESSEN: Olav T. Sandnes, nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther (t.h.) og organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand møtte pressen på hovedkontoret i ettermiddag.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Opplever du at de ansatte deler virkelighetsforståelsen ledelsen legger til grunn for disse kuttene?

– Det er vanskelig å krangle med tall. Seervaner endres. Man har ikke lenger de linjære seertallene som man hadde før. Man må gjøre grep for å møte det nye, og det er vanskelig å ikke være enig i dette, sier klubblederen.

Les også: Kulturministeren får kjeft etter TV 2-kuttene

Nye sluttpakker

Helland sier klubben har jobbet iherdig med å få på plass nye sluttpakker, en måned mer med frivillige løsninger.

Hun vil ikke si noe om det er mulig å løse kuttene med frivillighet, men mener planen de fikk presentert i dag, kan gjøre dette arbeidet lettere.

– I dag har vi fått vite hvordan den nye organisasjonen se ut, og enkeltmennesker kan bedre se for seg hvordan det blir framover. Da er det kanskje noen som ikke ønsker å være en del av det nye TV 2, sier Helland.