NRK Meny
Normal

– Det er livsfarlig å gå forbi her

Geolog frykter hele veien vil rase ut i fjorden etter jordskredet onsdag. Samtidig setter folk livet på spill for å komme seg forbi rasstedet. – Folk er nødt til respektere forbudet, tordner ordføreren.

Geologen frykter hele veien skal ramle ut i fjorden etter jordraset i Vaksdal onsdag kveld. 
Likevel tar folk sjanser og går på den ødelagte veien.

KAN RASE UT: Folk i de isolerte bygdene trosser sperringene for å komme seg forbi rasstedet på Toskedalsvegen.

De tre bygdene Grøsvik, Gammersvik og Toskedalen i Vaksdal er fortsatt isolert etter et jordskred sent onsdag kveld og vil være det i lang tid fremover. Mellom 20 og 30 personer, blant dem to skolebarn, kommer seg ikke ut på den eneste veien inn til bygdene.

Eirik Haga

OPPGITT: Ordfører Eirik Haga sier folk i de to bygdene må respektere ferdselsforbudet.

Foto: NRK

– Vi starter nå sikringsarbeid på stedet og håper å ha en gang- og sykkelvei med gjerde etablert i løpet av søndagen. Men det vil gå lang tid før det kan bli biltrafikk her igjen. Det vil ta flere måneder, sier ordfører i Vaksdal, Eirik Haga, til NRK.

Geolog tør ikke gå inn i raset

Både ordføreren og Vegvesenets geolog er opprørt over at flere personer har prøvd å forsere rasstedet til fots.

– Geologen sier det er livsfarlig å oppholde seg i det stengte området eller å gå gjennom det. Han vil ikke gå inn i området selv engang. Det er fare for at hele veien kan rase ut, så situasjonen er alvorlig, sier Haga.

Det er satt opp fysiske sperringer foran rasstedet og politiet vil om kort tid sette opp sperrebånd. Ifølge ordføreren vil politiet også patruljere på stedet i perioder for å se til at ingen går forbi sperringene.

– Pokka nødt til å respektere forbudet

– All ferdsel er forbudt på stedet, og folk er pokka nødt til å forholde seg til forbudet som er iverksatt, sier Haga.

– Da geologen var på stedet sammen med kommunens folk, fikk de selv se at folk gikk forbi sperringene. De fortsatte forbi, selv etter at de var blitt tilsnakket, sier en oppgitt ordfører.

Kommunen jobber nå også med å få satt opp båtskyss for befolkningen i de to bygdene. Det er foreløpig ikke klart når dette kan være på plass.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås