– Det er flere involverte navn og hendelser. Vi skal vurdere hva som er straffbart

Den nyutnevnte politiadvokaten utelukker ikke at flere personer kan bli straffeforfulgt i cruisedåp-saken.

Hedvig Moe Øren

POLITIADVOKAT: Hedvig Moe Øren.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Onsdag ble det klart at Hedvig Moe Øren er politiadvokaten som skal lede etterforskningen av cruisedåp-saken.

Trude Drevland 1

I PERMISJON: Trude Drevland.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Øren er tidligere førstestatsadvokat i Økokrim, aktor i FNs krigsforbryterdomstol i Haag og rådmann i Ullensvang, og har nettopp begynt som politiadvokat ved Hardanger lensmannsdistrikt i Odda.

– Jeg kommer nok til å jobbe en del med økonomisk kriminalitet, sa Øren nylig til Avisa Hordaland.

– Flere navn er nevnt i saken

Nå får Øren ansvaret for å slå fast om utveksling av gaver og tjenester i forholdet mellom ordfører og cruiseskip-gudmor Trude Drevland og Viking Cruises-reder Torstein Hagen kan defineres som korrupsjon.

Trude Drevland og Torstein Hagen

GUDMOREN OG REDEREN: Trude Drevland besøkte Torstein Hagen på cruiseskipet Viking Star før 17. mai-feiringen i Bergen. Etter feiringen ble ordføreren og familien, samt ordførerens advokat og hans familie, med på et todagerscruise.

Foto: NRK

– Er det kun Drevland dere vurderer å straffeforfølge, eller er det aktuelt også når det gjelder Viking Cruises og reder Torstein Hagen?

– Jeg ser det er flere navn som blir nevnt i saken. Jeg ønsker ikke å si hvilke hendelser vi faktisk vurderer, men kan generelt sett si at jeg registrerer at det er flere involverte navn og hendelser. Så skal vi vurdere hva som er straffbart eller ikke, sier politiadvokaten.

I går sa påtalelederen i bergenspolitiet at det var viktig for dem å få fart på saken, og politiadvokat Ole Bjørn Mevatne anslo at den fem mann store etterforskningsgruppen ville trenge et par uker på å kunne konkludere.

– Det er alltid vanskelig å si hvor lang tid en etterforskning vil ta, men i likhet med i andre saker er det viktig for de involverte å få en rask avklaring, sier Øren.

ALT OM SAKEN: Skipsdåpen i Bergen

Søk i valresultata

valg-dekorasjon