NRK Meny
Normal

– Bra med to gode bergenslag

Landslagssjef Eli Landsem mener sammenslåing av Sandviken og Arna-Bjørnar ikke bør være tema. – Konkurransen mellom bylagene er positiv, mener hun.

Trude Johannessen og Tina Algerøy

PÅ ÆREN LØS: Sandvikens Trude Johannessen og Arna-Bjørnars Tina Algerøy kjemper for å nå ballen under lokaloppgjøret på Stemmemyren lørdag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Eli Landsem

GLAD FOR SITUASJONEN: Eli Landsem liker utviklingen i Bergen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

De to bergenslagene har begge gjort det bra i vår og følger hverandre på tabellen i Toppserien. Foran lørdagens lokaloppgjør på Stemmemyren lå overraskelseslaget Sandviken på fjerdeplass, med de røde fra Arna på plassen bak.

4-1 til Arna-Bjørnar gjorde at de to lagene byttet plass på tabellen

– Unntaket er om Brann vil satse

Landslagstreneren mener de to lagene gjør det så bra at den lange diskusjonen om en sammenslåing av bergensklubbene bør legges død, i alle fall inntil videre.

– Det ville ikke være noe positivt om Sandviken og Arna-Bjørnar ble slått sammen til én klubb. Jeg ser det som veldig bra for utviklingen med den konkurransen som er og har vært mellom dem. Da må alle må skjerpe seg og jobbe hardt for å slå hverandre, sier Landsem til NRK.no.

– Unntaket måtte være om Brann ville satse på damefotball og at det dermed ble ett stort lag i bergensregionen. Ellers har jeg ikke noe tro på det, sier Landsem.

Erika Skarbø

STØTTER LANDSEM: Erika Skarbø har mange års erfaring fra både landslaget og Arna-Bjørnar

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Sammenlikner med Oslo

Debatten om sammenslåing har dukket opp med jevne mellomrom og blomstret opp igjen i fjor, da daværende Arna-Bjørnar-profil Madeleine Giske tok til orde for å samle kreftene i ett stort og slagkraftig toppserielag.

– Jeg tror begge lagene er kapable til å overleve i Toppserien, men det blir aldri to lag i toppen av tabellen. Jeg tror det ville vært bedre å samle de beste i én klubb og satset skikkelig, sa Giske, som siden har meldt overgang til regjerende seriemester Røa.

Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes støtter Landsem i at det er plass til to gode lag fra Bergen.

– Oslo har tradisjon for å ha fire lag på øvre halvdel av tabellen i Toppserien. Da er det fullt mulig å ha med to lag fra bergensområdet i toppen også, sier Kalvenes.

Morten Kalvenes

SER TIL OSLO: Morten Kalvenes sammenlikner situasjonen i Bergen med Oslo.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Skarbø: – Funker bra

– Per i dag ser det ut til å gå helt fint. Så lenge vi klarer å være gode og prestere begge to, ser det ut til at det funker, sier mangeårig keeper for både landslaget og Arna-Bjørnar, Erika Skarbø.

Foreløpig er Sandvikens andreplass i serien fra 1996 Bergens beste plassering i Toppserien. Sandviken-trener Øyvind Nordtveit ser ikke bort fra at Arna-Bjørnar kan gjøre noe med det allerede denne sesongen.

– Det har kun vært små marginer som har hindret Arna-Bjørnar i å ta medalje tidligere. Jeg har tro på at de kan klare det i år. Det er bare å forsette å jobbe målrettet, sier Nordveit.

– Når er Sandviken tilbake helt oppe i toppen?

– Vi får se. Det er jo det vi jobber for, men i år er vel litt tidlig, sier Sandviken-treneren.