NRK Meny
Normal

Tingretten: – Politiet er ikke inhabile

Svindeltiltalte Gunnar Nordhus fikk ikke medhold i at bergenspolitiet er inhabile. Advokaten vurderer sterkt å anke.

EF fotball

SVINDELTILTALT: Gunnar Nordhus må trolig møte i retten anklaget for svindel av 16 millioner kroner.

Foto: Espen Forsberg / Bergensavisen (BA)

Gunnar Nordhus er tiltalt for å ha svindlet til seg 16 millioner kroner gjennom dokumentforfalskning. Straffesaken har blitt utsatt fordi Nordhus mener politiet i Bergen er inhabile i saken.

Nordhus var en av forskerne bak en oppsiktsvekkende rapport om voldsbruk i bergenspolitiet på 80-tallet, og mener det fortsatt er folk på politihuset som er ute etter å «ta ham» grunnet forskningsresultatene de la frem.

Riksadvokaten og statsadvokaten har tidligere avvist at politiet er inhabile. I forrige uke vurderte Bergen tingrett det samme spørsmålet.

Som NRK skrev i forrige uke, la Nordhus' advokat Håkon Brækhus frem et skjult lydopptak av nåværende politimester Geir Gudmundsen som bevis for at politiet angivelig ikke var habilt.

Men det nådde de ikke frem med i tingretten. Mandag ettermiddag forelå avgjørelsen, og Nordhus nådde ikke frem med sitt krav om å få utsatt straffesaken for å få ytterligere behandling av inhabilitetsspørsmålet, skriver Bergens Tidende.

Dermed går det mot rettsak på nyåret. Nordhus' advokat Håkon Brækhus sier imidlertid til BT at alt tyder på at avgjørelsen blir anket.

Siste video

Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.
Vestlandsrevyen 21.september frå Torgallmenningen i Bergen.